Kokosnootschaal Default Title | Natural Heroes | 8720813776559

Wat is een kokosnootschaal?
Kokosnootschalen zijn milieuvriendelijk en perfect voor al jouw favoriete gerechten: van salades en soepen tot smoothies en buddha bowls!
Deze kokosnootschalen zijn puur natuur en handgemaakt. Nadat het vlees en water van de kokosnoot is verwerkt, wordt de schaal bijgesneden, geschuurd met zand en grondig gereinigd. Daarna wordt de schaal gepolijst met olie.
Voordelen
Eten uit een kokosnootschaal brengt je meteen in exotische sferen en maakt je dag nét wat zonniger. Zeker als je er een foto van maakt voor social media, want met een kokosnootschaal ziet ieder gerecht er mooier uit. Onmisbaar dus voor de food blogger of influencer!
Kokosnootschalen zijn honderd procent natuurlijk afbreekbaar en worden gemaakt zonder chemicaliën. Een fantastisch alternatief dus voor schalen van plastic of melanine, die Moeder Natuur niet in haar eentje kan afbreken.
Hoe verzorg je jouw kokosnootschaal?
Kokosnootschalen zijn 100% natuurlijk en volkomen uniek. Om ervoor te zorgen dat je schaal zo lang mogelijk meegaat, een paar instructies:

Was je schaal met de hand in lauwwarm water, het liefst met een natuurlijke zeep. Laat de schaal niet te lang weken.
Gebruik de schaal niet in de magnetron, oven, koelkast of vaatwasser.
De schaal kan niet tegen extreme hitte. Heb je een kokendhete curry? Laat hem heel even afkoelen voordat je deze delicatesse in de schaal schept.
Heb je je schaal 15 keer gebruikt? Polijst hem even met wat kokosolie. Als je dit iedere 15 keer doet, houd je je schaal mooi en stevig.
Zorg goed voor je schaal, dan gaat hij honderden keren mee!

Wat is er zo uniek aan?
Ieder jaar worden er miljoenen kokosnoten geoogst voor hun water, olie en vlees. De schillen verdwijnen dan naar de afvalhoop of worden verbrand. Zonde, want de schillen kunnen prima gebruikt worden als schaal om uit te eten. Dit voorkomt dat er op dezelfde afvalhoop miljoenen plastic schalen belanden, die niet door het milieu afbreekbaar zijn. Door te kiezen voor een kokosnootschaal verklein je de plastic afvalhoop én geef je de schil van de kokosnoot een prachtige functie.Omdat het om een natuurproduct gaat, kunnen de afmetingen iets afwijken van elkaar. Maar de gemiddelde grootte komt neer op: Diameter: 13 centimeterInhoudt: 500 ml

Prijs: 9.99 (klik hier voor meer informatie)