Kamfer Etherische Olie 10 ml | Natural Heroes | 8720813776399

Wat is Kamfer Essentiële Olie?
De frisse, medicinale geur van Kamfer (Cinnamomum Camphora) doet denken aan balsems en zalfjes. Aan tijden toen dokters nog rondliepen met kruidenmengseltjes in hun tas. Geen wonder dat er in China kamferbomen staan van meer dan duizend jaar oud.
Deze Kamfer Essentiële Olie wordt gedestilleerd van de bast van de kamferboom. Kamferolie komt voor in verschillende kleuren: wit, geel, bruin en blauw. Alleen de witte variant is geschikt voor aromatherapie, de andere varianten zijn niet veilig voor lichaam en geest.
Voordelen
Vrijer ademen
De geur van Kamfer schept letterlijk lucht en moedigt je aan te pauzeren en eens diep adem te halen. Daarnaast heeft de frisse geur van Kamfer een verzachtende invloed op de luchtwegen, wat je helpt om weer vrijer te ademen. Hét aroma als je wel wat harmonie en rust kunt gebruiken, zowel mentaal als fysiek.
Vertraagt de huidveroudering

Kamfer stimuleert de aanmaak van elastine en collageen, waardoor het de huidveroudering kan vertragen. Een prachtig ingrediënt dus voor jouw zelfgemaakte anti-huidverouderingsproducten.
Ter behandeling van de spieren na het sporten
De verzachtende werking van Kamfer is ideaal om de spieren mee te verzorgen na het sporten. Niet zo gek dus dat kamfer vaak voorkomt in spieroliën en ook atleten het vaak aanbrengen na een intensieve work-out. Kamfer helpt je te herstellen na fysieke inspanning en maakt stijve spieren weer heerlijk soepel.
Hoe gebruik je het?
Vanwege de sterke werking van Kamfer is het extra belangrijk dat je Kamfer Essentiële Olie altijd aanlengt. De hoeveelheid Kamfer Essentiële Olie in je massageolie, gezichtsproduct of andere product mag niet hoger zijn dan 1%.
Stomen
Vul een grote kom met heet water en voeg er 1 druppel Kamfer Essentiële Olie, 1 druppel Mirre Essentiële Olie en 1 druppel Bergamot Essentiële Olie aan toe. Doe een theedoek over je hoofd en hang voor een minuut of tien boven het stoom, terwijl je diep in- en uitademt. Je zult merken dat je daarna weer een stuk vrijer ademt en je een stuk helderder voelt. (Let op dat je jezelf niet verbrandt aan de stoom).
Wat is er zo bijzonder aan?
De kamferboom, die van nature voorkomt in China, speelt al sinds jaar en dag een belangrijke rol in de Chinese cultuur. Kamfer heeft een prachtige mahonieachtige kleur en een frisse geur. Onder Aziatische meubelmakers is kamferhout al lange tijd een favoriet en ook elementen in Boeddhistische tempels zijn vaak gemaakt van dit heilzame hout.
Let op: buiten bereik van kinderen houden. Zwanger, geef je borstvoeding of gebruik je medicatie? Overleg voor gebruik altijd met uw dokter. Vermijd de ogen en andere gevoelige plekjes. Niet bedoeld om in te nemen. Alleen verdund op de huid gebruiken. Niet gebruiken op open wonden. Niet geschikt bij hartklachten.

Prijs: 5.99 (klik hier voor meer informatie)