Kaarslont (Hout) – Meerdere vormen S-vormig | Natural Heroes | 8721122400838

Wat zijn Houten Kaarslonten? 
Houten kaarslonten zijn dunne reepjes van hout. Je kunt ze gebruiken om zelf kaarsen te maken. De houten lonten kunnen van verschillende bomen gemaakt worden en daarom kan de kwaliteit verschillen. Onze kaarslonten zijn gemaakt van kersenhout en daarmee van stevige kwaliteit. 
Houten kaarslonten zijn een mooi alternatief voor de katoenen lonten. Ze zijn biologisch afbreekbaar. Je eigen natuurlijke kaarsen maken is zo wel heel makkelijk!

Wat zijn de voordelen van Houten Kaarslonten? 
Houten kaarslonten zijn duurzamer dan gewone katoenen kaarslonten. Van één boom kunnen wel duizenden kaarslonten gemaakt worden.
Houten kaarslonten produceren een rustigere en gelijkmatigere vlam in vergelijking met katoenen kaarslonten. Hierdoor branden de kaarsen efficiënter en langer en zo kun je langer genieten van je zelfgemaakte kaarsen. 
Houten kaarslonten zorgen voor een betere warmteafgifte en een constante verbranding. Hierdoor blijven er minder wasresten achter en is er minder kans op rook of walm.
De lonten zorgen voor een natuurlijke uitstraling en een warme, gezellige sfeer. Wanneer je de kaarsen aan hebt, hoor je een ontspannen knisperend geluid, zo lijkt het net alsof jij een mini open haard op tafel hebt staan.
Zo gebruik je Houten Kaarslonten
Kruisvormig (10 stuks): Om de kruisvormige houten kaarslonten te gebruiken, snijd je de lont op maat. Schuif de twee delen op elkaar zodat je een kruisje krijgt.
S-vormig (10 stuks): Schuif de s-vormige kaarslont op het bijgeleverde houdertje. 
Plaats de lont in het midden van je glazen pot. Zorg ervoor dat deze goed vast zit. Je kunt hiervoor een beetje gesmolten was gebruiken. Vervolgens giet je de was over de lont en laat je de kaars volledig afkoelen voordat je hem aansteekt. 
Laat de kaars de eerste keer branden totdat het bovenste laagje was volledig (van het midden tot aan de randen) gesmolten is. Dit is vooral de eerste keer heel belangrijk. Het voorkomt tunnelvorming, dat is dat het middelste van de was is gesmolten en de buitenste rand niet). 

Prijs: 7.99 (klik hier voor meer informatie)