Grove Den Etherische Olie 10 ml | Natural Heroes | 8720813773466

Grove Den – boswandeling in een flesje
Grove den is zonder twijfel de meest bekende geur in autoverfrissers en dat is niet zonder reden: dennegeur werkt namelijk kalmerend in situaties met veel prikkels, bevordert het concentratievermogen en creëert een positief omgevingsgevoel. Ook thuis is grove den daarom een heerlijke essentiële olie om als luchtverfrisser te gebruiken. Daarbij zuivert dennenolie de luchtwegen alsof je een echte boswandeling maakt – heel fijn bij verkoudheid of irritaties bij ademhalen. Ook bij gebruik op de huid werkt grove den essentiële olie ontspannend en pijnverzachtend, dit maakt de olie ideaal als toevoeging aan een massageolie.
Grove den olie wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gewonnen uit de naalden en takjes van de grove den (Pinus sylvestris). Dit wordt gedaan middels stoomdistillatie, een proces waarbij stoom onder lage druk door de plantenmassa wordt geleid. Daarmee komen de aromatische essences vrij, welke worden opgevangen en bewaard.
Gebruik
Verdun essentiële olie bij gebruik op je huid altijd in een draagolie of butter, zoals amandel of jojoba olie, en gebruik niet meer dan 1 – 2% (1 – 2ml essentiële olie per 100ml draagolie).Breng de olie aan waar nodig op een gereinigde huid. Om de essentiële olie in te ademen of bij gebruik als luchtverfrissing gebruik je deze in een olielampje/diffuser of een geurblokje. Je kunt grove den essentiële olie goed combineren met eucalyptus, lavendel, rozemarijn en tea tree olie.

Prijs: 8.99 (klik hier voor meer informatie)