Gotu Kola Extract (maceraat) 10 ml | Natural Heroes | 8721122402399

Wat is Gotu Kola Extract?
Gotu Kola-extract wordt verkregen uit de plant Centella Asiatica, algemeen bekend als Gotu Kola. Dit kruid wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde, zoals Ayurveda en Chineese geneeskunde. Het werd vooral ingezet vanwege de helende en herstellende werking op de huid en het lichaam. En als je alle voordelen leest, lijkt het wel een magisch plantje!Gotu Kola wordt verkregen vanuit de bladeren en stengels van de plant. Vervolgens wordt het gemengd met zonnebloemolie en blijft het 7-10 dagen staan tot er een mooi maceraat ontstaat. Vervolgens wordt de olie gefilterd en is het product klaar voor gebruik.Gotu Kola extract heeft enorm veel voordelen op de huid. Gotu Kola verzacht en kalmeert de huid, zorgt voor een egale teint en heeft verjongende eigenschappen. Het stimuleert de productie van collageen en elastine waardoor de elasticiteit en stevigheid van de huid verbetert. Het extract bevat polyfenolen, natuurlijke verbindingen die bijdragen aan bescherming van de cellen en vermindering van oxidatieve stress.
 
Wat zijn de voordelen van Gotu Kola Extract?
Gotu Kola-extract heeft verschillende voordelen voor zowel de huid als het haar. Deze voordelen zijn te danken aan de actieve verbindingen in Gotu Kola, zoals triterpenoïden, polyfenolen, flavonoïden en andere antioxidanten.
Gaat huidveroudering tegen door vernieuwing en herstel van de huidGotu Kola extract stimuleert de productie van collageen, een belangrijk eiwit voor herstel van de huid en celvernieuwing. Daarnaast stimuleert het de productie van elastine waardoor de huid strakker en elastischer wordt. Hierdoor verminderen fijne lijntjes en rimpeltjes. De antioxidanten in Gotu Kola beschermen de huid tegen schade door vrije radicalen en UV-straling, wat vroegtijdige huidveroudering kan helpen voorkomen.Helpt littekens herstellen en striae verminderenGotu Kola kan helpen bij het vervagen van littekens en striae door de vernieuwing van huidcellen te bevorderen en de huidtextuur te verbeteren.Helpt bij verminderen van roodheid en onzuiverhedenHeb je last van puistjes en onzuiverheden? Ook kan dan Gotu Kola helpen. Het vermindert puistjes en de roodheid die na een puistje is ontstaan.Hydrateert de huidGotu Kola hydrateert en voedt de huid door de barrièrefunctie van de huid te ondersteunen. Daarnaast zorgt het voor een gezonde vochtbalans in de huid. Je huid voelt hierna heerlijk zacht en gevoed aan!Versterkt de harenGotu Kola extract kan helpen om het haar sterker te maken en breuk te verminderen, wat resulteert in gezonder en dikker haar. Ook verbetert Gotu Kola extract de doorbloeding. En een betere doorbloeding zorgt voor meer voedingsstoffen en zuurstof in de haarzakjes waardoor de haargroei optimaal gestimuleerd wordt.
Hoe gebruik je Gotu Kola extract? 
Als gezichts- en lichaamsolieGebruik Gotu Kola Extract puur op de huid als gezichts- en/of lichaamsolie. Deze olie is heel geschikt voor de rijpere huid of bij droge benen. Breng de olie aan op een schone huid, bijvoorbeeld na het douchen, zodat de olie goed intrekt.Als haarverzorgingBreng de olie aan op de hoofdhuid en het haar om de bloedcirculatie te stimuleren en de haargroei te bevorderen. Laat het 30 minuten tot een uur inwerken voordat je het uitwast met een milde shampoo.In DIY verzorgingsproductenGotu Kola Extract is een prachtig ingrediënt in serums voor het gezicht, maar ook in lippenbalsems of bodycrèmes.
 
Wat is er speciaal aan Gotu Kola extract?
Gotu Kola wordt vaak 'kruid der verlichting' genoemd. Vooral in India wordt het veel gebruikt als ondersteuning bij meditaties. Er wordt gezegd dat het kruid intuïtie, wijsheid en spiritueel inzicht bevordert!

Prijs: 5.99 (klik hier voor meer informatie)