Aluminium Fles 300 ml | Natural Heroes | 8720813777891

Wat is een Aluminium Fles?
Deze ronde flesjes van aluminium zijn perfect voor het bewaren van jouw DIY verzorgingsproducten op water- of oliebasis. Aluminium is resistent tegen corrosie en beschermt je product tegen invloeden van buitenaf, zoals lucht, licht en vocht.
Door de speciale coating is de fles ook geschikt voor producten met alcohol. De draaidop is voorzien van een EPE inlage die verdamping voorkomt en je product intact houdt.
Voordelen
Recyclebaar
Aluminium is 100% recyclebaar en kan keer op keer opnieuw worden gerecycled zonder dat de kwaliteit van het materiaal achteruit gaat. In Europa wordt momenteel 60% van al het gebruikte aluminium gerecycled. Aluminium dat niet gerecycled wordt maar op de vuilnisbelt terecht komt heeft ongeveer 500 jaar nodig om volledig te vergaan, wat een korte tijd is in vergelijking met plastic, dat 1000 jaar nodig heeft. Het recyclen van aluminium kost minder energie dan het recyclen van andere materialen, onder andere door het relatief lage smeltpunt van aluminium (660°C).
Verbetert de houdbaarheid van je natuurlijke producten
Als je geen gebruik maakt van synthetische conserveermiddelen in je producten, dan wil je er alles aan doen om de houdbaarheid van je product te optimaliseren. Een aluminium verpakking helpt je hierbij, het biedt een goede isolatie wat de kans op oxidatie vermindert. Bovendien beschermt aluminium je product tegen invloeden van buitenaf, zoals licht, lucht, vocht en micro-organismen. Dit maakt aluminium ook een prachtige manier om producten met lichtgevoelige ingrediënten in te bewaren, zoals producten met essentiële oliën.
Lichtgewicht
Bij een milieuvriendelijke verpakking denken we al snel aan glas, maar glas is erg zwaar en daardoor niet altijd even praktisch. Aluminium biedt een mooi een duurzaam alternatief.
Hoe gebruik je het?
Je gebruikt de Aluminium Fles voor het bewaren van jouw zelfgemaakte verzorgingsproducten, met name producten op water- of oliebasis. Denk aan baardolie, body lotion, make-up remover en foundation.
Door de professionele uitstraling van de flessen zijn ze ook ideaal om jouw zelfgemaakte producten in cadeau te geven, zeker wanneer je er een mooi label op plakt.
Om je te inspireren, een recept om zelf baardolie te maken:
Meng 30 ml Jojoba Olie met 10 ml Druivenpitolie, 6 druppels Cederhout Essentiële Olie en 2 druppels Rozemarijn Essentiële Olie. Giet in een Aluminium Fles (50 ml) en plak er een mooi label op.
Wat is er zo bijzonder aan?
De Aluminium Fles is een lichtgewichte, duurzame manier om jouw DIY verzorgingsproducten te bewaren. De flessen zien er professioneel uit en beschermen je product tegen invloeden van buitenaf.Hoogte van de flesjes:Aluminium Fles 250ml : 50 (d) x 174 (h) mmAluminium Fles 100ml : 40 (d) x 110 (h) mmAluminium Fles 50ml : 36 (d) x 83 (h) mm

Prijs: 2.99 (klik hier voor meer informatie)