Sodium PCA 50% 10 ml | Natural Heroes | 7440828754717

Wat is Sodium PCA 50%?
Je hebt misschien al wel eens gehoord van Hyaluronzuur of Squalaan of Glycerine? Het zijn allemaal vochtaantrekkende stoffen die onze huid voorzien van een flinke hydratatieboost. Eentje die zeker in dit rijtje thuishoort is: Sodium PCA.
Sodium PCA is een echte hydratatieheld. Het is een vochtaantrekkende stof die vergelijkbare eigenschappen heeft als de Hyaluronzuur, maar dan met een paar bijzondere kenmerken.
Sodium PCA wordt in de chemie ook wel pyrrolidoncarboxylaat genoemd. Het komt van nature voor in onze huid en maakt onderdeel uit van de Natural Moisturising Factor (NMF). Het wordt verkregen uit glutaminezuur. Glutaminezuur komt van nature voor in granen en suikerriet en in een groot aantal planten.
Sodium PCA is rijk aan natriumzouten die ook te vinden zijn in onze huid. Sodium PCA hydrateert je huid intens en maakt deze soepel en glad. Sodium PCA is in staat 250 keer zijn eigen gewicht op te nemen aan water. Dat is anderhalf keer zo sterk als hyaluronzuur én glycerine en twee keer zo sterk als propylene glycol, een echte musthave voor jouw DIY kit dus!

Wat zijn de voordelen van Sodium PCA 50%?
Geschikt voor alle huidtypen
Sodium PCA is zeer mild en geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de gevoelige huid.
Hydrateert
Sodium PCA 50% is een vochtaantrekkende stof. Het trekt vocht uit zijn omgeving aan en houdt dit vast waardoor het de huid beschermt tegen vochtverlies. Hiermee helpt deze stof om de huidbarriere te versterken en deze te beschermen tegen invloeden van buitenaf.
Maakt de huid glad en zacht
Het werkt kalmerend bij een ruwe en schrale huid en helpt roodheid te verminderen.
Helpt bij onzuiverheden
Sodium PCA reguleert de talgproductie van de huid. Hiermee worden verstoppingen en onzuiverheden voorkomen.
Krachtig pro-age ingrediënt
Sodium PCA is in staat vocht aan te trekken van binnen en buiten de huid en helpt droogtelijntjes te verminderen. Je huid zal er voller en jonger uit gaan zien.

Verschil Sodium PCA en Hyaluronzuur
Sodium PCA 50% en Hyaluronzuur zijn beide vochtaantrekkende stoffen en hebben vergelijkbare eigenschappen als het gaat om het hydrateren van de huid. Het enige verschil tussen de twee is de effectienty waarmee ze vocht aantrekken. Hyaluronzuur kan 100 keer zijn eigen gewicht opnemen aan water en Sodium PCA 50% maar liefst 250 keer. Vaak zie je dan ook beide ingrediënten verwerkt in cosmetica. Samen vormen ze een krachtig hydraterend koppel.

Hoe bewaar je Sodium PCA 50%
Bewaar Sodium PCA 50% op een koele en droge plek uit de zon en de warmte.

Hoe gebruik je Sodium PCA 50%
Sodium PCA is wateroplosbaar en dient te worden toegevoegd aan de waterfase van jouw recept. Verwarm het niet, want Sodium PCA is daar gevoelig voor. Voeg het toe tijdens de afkoelfase of verwerk het in een waterhoudend serum die niet verwarmd hoeft te worden. De aanbevolen dosering is 0,5 tot 1%. Je kunt Sodium PCA 50% combineren met Hyaluronzuur en Glycerine. Zo maak je jouw eigen hydraterende serum in een handomdraai!

Prijs: 5.99 (klik hier voor meer informatie)