Saffloerolie (Biologisch & Koudgeperst) 300 ml | Natural Heroes | 7440828746712

Wat is Saffloerolie (Biologisch & Koudgeperst)?
Saffloerolie is een heerlijke, voedende olie voor de huid en een rijke bron van het Omega-6 vetzuur. Saffloerolie geeft de vette huid een diepe verzorging zonder deze te verstoppen en kalmeert de rode en gevoelige huid.
Saffloerolie, ook wel Distelolie genoemd, wordt koudgeperst van de zaadjes van de distelplant (Carthamus Tinctorius). De plant komt oorspronkelijk uit Egypte, maar wordt nu ook verbouwd in andere delen van de wereld. De Saffloerolie die wij verkopen wordt gemaakt in Australië.
Voordelen van Saffloerolie
Verzorgt de vette huid
Saffloerolie bevat een hoog percentage Omega-6 (linolzuur), waardoor de olie snel in de huid trekt zonder een glanzend laagje achter te laten en de poriën te verstoppen. Door saffloerolie aan te brengen zal de huid automatisch minder talg gaan produceren, waardoor je huid minder vet wordt en de kans op puistjes kleiner wordt. Bovendien heeft saffloerolie een matterend effect op de (vette) huid.
Kalmeert de rode en gevoelige huid
Behalve Omega-6 is Saffloerolie rijk aan vitamine A, E en K. Vitamine A en E helpen de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Vitamine A stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen, terwijl vitamine K het zelfhelend vermogen van de huid ondersteunt. Saffloerolie is daarom heel fijn om te gebruiken op een rode, gevoelige huid die wel wat extra verzorging kan gebruiken.

Hoe gebruik je Saffloerolie?
Gebruik Saffloerolie direct op de huid of verwerk in DIY-verzorgingsproducten, zo is de olie heel geschikt als basisolie in combinatie met essentiële oliën. Ook in de keuken kun je lekker met Saffloerolie experimenteren in dressings, pesto’s en smoothies.
Voor de huid
Gebruik Saffloerolie als moisturizer, serum of dagcrème door hem ‘s ochtends of ‘s avonds aan te brengen op een gereinigde huid. Verwarm drie druppels Saffloerolie tussen je handen en masseer met zachte, draaiende bewegingen over het gezicht.
Ook de rest van het lichaam geniet van deze hydraterende olie. Smeer jezelf na het douchen lekker in, de olie wordt extra goed opgenomen als de huid nog een beetje vochtig is.
Wat is er zo bijzonder aan Saffloerolie?
Saffloer werd in Egypte in eerste instantie verbouwd als vervanger voor het kostbare Saffraan. Maar tegenwoordig staat de olie van deze plant bekend om zijn eigen praktische eigenschappen.
Let op: Saffloerolie kan gaan stollen bij lagere temperaturen, waardoor er soms klontjes of slierten in drijven. Dat is normaal. Verwarm de olie zachtjes au bain-marie (niet boven 35 graden Celsius) om hem weer vloeibaar te maken.

Prijs: 8.99 (klik hier voor meer informatie)