Rozemarijn CO2 Extract (Biologisch) 10 ml | Natural Heroes | 8720813779031

Wat is Rozemarijn CO2-to Extract?
Rozemarijn CO2-to Extract barst van de antioxidanten en is een effectief ingrediënt om je DIY verzorgingsproducten langer houdbaar te maken.
Dit extract wordt door middel van CO2 extractie gewonnen uit de blaadjes van de Rozemarijnplant (rosmarinus officinalis). Het extract is zeer sterk geconcentreerd en heeft een groenige kleur.
Let op: Rozemarijn CO2 Extract is stroperig op kamertemperatuur en moet voor gebruik verwarmd worden in bijvoorbeeld wat warm water om het vloeibaar te krijgen.
Voordelen
Zorgt ervoor dat je DIY producten langer houdbaar blijven
Rozemarijn CO2-to Extract verbetert de houdbaarheid van je DIY verzorgingsproducten. Het voorkomt oxidatie en het ranzig worden van ingrediënten op oliebasis in je product. Zeker essentiële oliën van citrusvruchten en coniferen zijn gevoelig voor oxidatie, dus als je deze oliën verwerkt in je product, is het raadzaam ook Rozemarijn CO2-to Extract toe te voegen.
Wanneer je Rozemarijn CO2-to Extract mengt met een oplosmiddel, zoals Solubol, kan het ook het oxidatieproces van ingrediënten op waterbasis vertragen.
Beschermt de huid tegen vrije radicalen
Ook de huid geniet van het hoge gehalte aan antioxidanten in Rozemarijn CO2-te Extract. Verwerkt in huidverzorgingsproducten beschermt dit extract de huid tegen vrije radicalen en schadelijke invloeden van buitenaf. Deze bescherming vertraagt automatisch ook het verouderingsproces van de huid. Met andere woorden: je gaat ervan stralen!
Hoe gebruik je het?
Rozemarijn CO2-to Extract is zeer sterk geconcentreerd, het is daarom belangrijk om maar een klein percentage te gebruiken in je DIY verzorgingsproducten: 0,05% tot 0,5% van de totale hoeveelheid ingrediënten in je product mag maar bestaan uit Rozemarijn CO2-to Extract. Door zijn sterke werking heb je ook niet meer nodig om van de voordelen van dit product te genieten.
Laat het extract niet in contact komen met metalen, zoals ijzer of koper (maak je product dus in een keramieke of glazen schaal). Het extract verliest zijn effectiviteit wanneer je het combineert met ingrediënten met een pH waarde van hoger dan 8,5.
Verwerk Rozemarijn CO2-to Extract in al je favoriete DIY producten: zeep, crème, lotion, massageolie, badolie, lippenbalsem en andere verzorgingsproducten.
Rozemarijn CO2-to Extract is niet geschikt voor gebruik in een diffuser.
Wat is er zo bijzonder aan?
Rozemarijn CO2-to Extract wordt zonder hitte gewonnen, waardoor de concentratie sterker is en meer van de constituenten van de plant intact blijven. Dit zorgt voor een concentratie die sterker is dan Rozemarijn Essentiële Olie en meer werkzame stoffen bevat.

Prijs: 10.99 (klik hier voor meer informatie)