Preservative 1388 ECO / Dermosoft 10 ml | Natural Heroes | 7440828767724

Wat is Preservative DS 1388 Eco (Dermosoft )?
Als je een eindproduct wilt maken die voor 100% uit waterige ingrediënten bestaat, raden we je aan om dit conserveermiddel te gebruiken.
Preservative Eco 1388 staat ook wel bekend als Dermosoft en beschermt je zelfgemaakte cosmetica tegen schimmels en bacteriën. Dit is voldoende voor formules die 100% uit waterhoudende ingrediënten bevatten, d.w.z., geen oliën. Ook waterhoudende serums met gums vallen hieronder.
Preservative Eco 1388 beschermt niet tegen gisten, hiervoor is Preservative Eco een betere keuze.
Voordelen
Goedgekeurd conserveringsmiddel
Preservative 1388 Eco is één van de weinige conserveermiddelen die goedgekeurd is door Ecocert én Cosmos en wordt daarom wereldwijd gebruikt in natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten. Preservative Eco is vrij van palmolie, fenoxyethanol, parabenen, formaldehyde en isothiazolone.
100% geurloos
Preservative 1388 Eco is 100% geurloos en dus perfect voor waterige formules zonder parfum.
Voeg toe aan de afkoelfase
Geadviseerd word om Preservative 1388 Eco toe te voegen aan de afkoelfase van je formulering.
Effectief op een kleine zuurtegraad
Preservative Eco beschermt bij een pH-waarde van 5 tot 5,5, hierdoor heb je iets minder vrijheid met de rest van je ingrediënten. Zorg dat je de pH nauwkeurig test voordat je de Preservative 1388 Eco toevoegt. Nadat je het hebt toegevoegd, controleer je opnieuw de pH. Controleer of deze tussen de 5 en de 5,5 zit. Voor formules die gebruikt worden op de huid (met uitzondering van peelings) is een pH tussen de 5 en 6 ideaal.
Beschermt tegen schimmels en bacteriën
Dit conserveermiddel beschermt tegen schimmels en bacteriën. Dit is voldoende voor waterhoudende recepten. Dit conserveermiddel beschermt niet tegen gisten, hiervoor dient de Preservative Eco te worden gebruikt.
Hoe gebruik je het?
Gebruik Preservative Eco als conserveermiddel in je zelfgemaakte cosmetica. Gebruik het bijvoorbeeld in: toners, micellair waters, waterhoudende serums en in je eigengemaakte body en face mist.
Dosering: De aanbevolen dosering is 2% tot 4% van het totale gewicht van je eindproduct. Voeg Preservative 1388 Eco toe tijdens de afkoelfase van je formule.
Preservative 1388 Eco bestaat uit Glycerine, Water, Natriumlevulinaat en Natriumanisaat.
Hoe lang is mijn recept houdbaar?

Op voorwaarde dat er in een schone omgeving met gedesinfecteerde gereedschappen wordt gewerkt en het conserveermiddel tijdens de afkoelfase wordt toegevoegd bij de juiste pH, dan is je recept minimaal 6 maanden houdbaar.

Prijs: 8.99 (klik hier voor meer informatie)