Duindoorn CO2-to Extract 5 ml | Natural Heroes | 7440828759781

Wat is Duindoorn CO2-to Extract?
Duindoorn CO2-to Extract is een extract met een diep oranjerode kleur die wordt verkregen uit de bes van de duindoorn struik.
Duindoorn CO2-to Extract wordt gemaakt van de pulp van de duindoornbes (Hippophae Rhamnoides) en is als het gaat om concentratie vergelijkbaar met een essentiële olie.
Hoe wordt Duindoorn CO2-to Extract gemaakt?
De besjes van de duindoorn struik bevatten slechts 12% tot 15% olie en zitten barstensvol hoog geconcentreerde vitaminen, mineralen en voedingsstoffen. Door middel van hoge druk wordt, zonder hitte, een prachtig extract verkregen uit deze oranje besjes.
Het resultaat is een extract vol werkzame stoffen, waaronder palmitoleïnezuur (omega 7), palmitinezuur en een breed scala aan onverzeepbare bestanddelen waaronder: carotenoïden, alkanen, tocoferolen (Vitamine E) en sterolen.
Voordelen
Krachtige antioxidant voor de huid.
Pro-Vitamine A in de vorm van carotenoïden geeft de mooie oranje rode kleur aan dit extract en vormt samen met vitamine E een rijke bron aan antioxidanten. Duindoorn CO2 extract is uitermate geschikt voor de verzorging van de rijpe huid. Het bevordert de aanmaak van collageen en trekt de huid weer glad en strak. Daarnaast stimuleert het celvernieuwing, waardoor de huid weer gaat stralen.
Helpt de ruwe en schrale huid.
Ook de droge, ruwe en schrale huid profiteert van de heilzame eigenschappen van dit ingrediënt. Duindoorn CO2 extract bevat het zeldzame palmitoleïnezuur, een vetzuur die ook aanwezig is in ons eigen huidvet, die het herstellend vermogen van de huid ondersteunt. Dit vetzuur helpt o.a. effectief bij de verzorging van littekens.
Effectief bij beschadigd haar.
De sterk herstellende eigenschappen van dit prachtige extract zijn ook inzetbaar op het haar. Duindoorn CO2 kan als botanisch ingrediënt worden toegevoegd aan je zelfgemaakte shampoos, conditioners en andere haarproducten. Beschadigd haar zal weer opleven en zijn glans terugkrijgen.
Hoe gebruik je Duindoorn CO2 Extract
Duindoorn CO2-to Extract is sterk geconcentreerd, waardoor het belangrijk is het extract altijd te mengen met een basisolie zoals Jojoba Olie of Zoete Amandelolie. Je kunt het Extract ook gebruiken als ingrediënt in DIY-verzorgingsproducten. Voeg het extract toe aan de oliefase van je formule en zorg ervoor dat je het niet te lang verhit, zodat de mooie eigenschappen intact blijven. Belangrijk is dat je eindproduct uit niet meer dan 10% Duindoorn CO2-to Extract bestaat.
Help ik krijg de olie niet uit het flesje!
Geen zorgen, dit is normaal. Bij lagere temperaturen kan het extract gaan stollen. Verwarm het flesje in een laagje warm water (niet te heet) om het extract weer vloeibaar te maken.
En dan nog een laatste tip …
Wil je er liever niet bij lopen als een oempa loempa? Gebruik het extract dan liever niet puur op de huid. De olie geeft een sterke oranje kleur af en kan hiermee vlekken veroorzaken op lichtgekleurde kleding en lakens. Verdun het extract dan ook met een draagolie naar keuze en laat de olie goed intrekken voordat je je favoriete witte blouse aantrekt of lekker op je witte kussen gaat liggen.

Prijs: 8.49 (klik hier voor meer informatie)