Amyris Etherische Olie 30 ml | Natural Heroes | 8720813777594

Wat is Amyris Essentiële Olie?
De warme, houtachtige geur van Amyris doet denken aan cederhout met een ondertoon van vanille. De geur kalmeert en brengt je tot rust in roerige tijden of wanneer je een lange dag achter de rug hebt.
Amyris Essentiële Olie wordt stoomgedestilleerd van de bast van de Amyrisplant. De plant behoort tot de citrusfamilie, echter doet de geur van Amyris niet denken aan citrus.
Voordelen
Kalmeert bij stress en onrust
Het aroma van Amyris doet stress als sneeuw voor de zon verdwijnen. De geur kalmeert bij nervositeit en angst en heeft een grondende en geruststellende werking. Verdamp de olie om een gevoel van harmonie en balans te creëren en kalmte te vinden in onrustige tijden.
Vervanger voor Vetiver of Sandelhout
In de parfumindustrie en aromatherapie wordt Amyris vaak gebruikt als vervanger voor Vetiver of Sandelhout. Soms wordt Amyris zelfs West-Indiaas Sandelhout genoemd. Ondanks dat Amyris Essentiële Olie duidelijk anders ruikt dan Sandelhout, is het een ideale vervanger in recepten die vragen om Vetiver of Sandelhout Essentiële Olie.
Verlengt de duur van geuren
De essentiële olie van Amyris wordt ook vaak ingezet om de geur van parfum langer te behouden. Dus wil je dat je DIY verzorgingsproducten langer lekker ruiken? Voeg dan een klein percentage Amyris Essentiële Olie toe.
Hoe gebruik je het?
Let op: Amyris essentiële olie kan wat stroperig zijn bij koude temperaturen. Verwarm het flesje even in heet water alvorens het te druppelen of gebruik een pipet.
Meng 100 ml Gefractioneerde Kokosolie met 1 mililiter (1%) Amyris Essentiële Olie en breng aan achterin je nek en onder je voeten na een lange dag. Adem een keer diep in en uit en voel hoe je emoties rustiger worden en je weer in balans komt.
Om te verdampen
Combineer 3 druppels Amyris Essentiële Olie met 3 druppels Zoete Sinaasappel Essentiële Olie in je diffuser voor een kalme sfeer in huis.
Voor het slapengaan kun je 4 druppels Amyris Essentiële Olie met 1 druppel Vetiver Essentiële Olie en 2 druppels Cederhout Essentiële Olie verdampen. Zo creëer je een zachte geur in de slaapkamer die je voorbereidt op een heerlijke nachtrust.
Wat is er zo bijzonder aan?
Amyris Essentiële olie wordt stoomgedestilleerd van de bast van de Amyris boom. De boom kan tot wel achttien meter hoog worden en heeft witte bloemen die uitgroeien tot prachtige zwartblauwe bessen. Amyris groeide oorspronkelijk in de Caraïben, waar de plant door inheemse volken werd gebruikt voor zijn kalmerende werking.
Let op: buiten bereik van kinderen houden. Zwanger, geef je borstvoeding of gebruik je medicatie? Overleg voor gebruik altijd met uw dokter. Vermijd de ogen en andere gevoelige plekjes. Niet bedoeld om in te nemen. Alleen verdund op de huid gebruiken.

Prijs: 15.99 (klik hier voor meer informatie)