Witch Hazel – Biologisch (Zonder Alcohol) 300 ml | Natural Heroes | 7440828724796

Wat is Witch Hazel?
Witch Hazel (Hammamelis Virginiana) is een struik die van nature voorkomt in Noord-Amerika en Japan. De blaadjes, takjes en bast van de struik worden gedestilleerd tot een water dat we kennen als ‘witch hazel’.
Witch Hazel water wordt al eeuwenlang gebruikt in oude tradities, zoals die van de oorspronkelijke bewoners van Amerika.
Voordelen
Verstrakt en ontvet de huid
Witch Hazel heeft een samentrekkende werking, waardoor bij gebruik van Witch Hazel op het gezicht, de poriën worden samengetrokken en kleiner gaan ogen. Daarnaast kan Witch Hazel helpen de huid te ontvetten en de talgproductie van de huid te balanceren door zijn drogende werking. Maar gebruik het hiervoor niet te vaak, want dat kan de huid uitdrogen waardoor er juist extra talg door de huid wordt aangemaakt.
Anti-aging
Witch Hazel bevat veel antioxidanten die het natuurlijke verouderingsproces van de huid kunnen helpen vertragen. Daarnaast kan de samentrekkende werking van Witch Hazel je huid steviger doen ogen.
Hoe gebruik je het?
Als gezichtstoner
Door Witch Hazel te gebruiken als toner ontvet je de huid waardoor je een mooie, matte tint krijgt. De verstrakkende werking geeft je bovendien een jeugdige uitstraling. Doe een beetje van het water op een wattenschijfje of Face Wipe en dep op je gezicht. Maar let op: gebruik Witch Hazel niet dagelijks als toner, daarvoor is de werking te drogend. Voor een dagelijkse toner kies je beter voor bijvoorbeeld Rozenwater.
Wat is er zo bijzonder aan?
De oorspronkelijke bewoners van Amerika gebruikte de Hammamelis struik niet alleen om Witch Hazel water te maken. Zo maakten ze van de takken bogen voor het boogschutten, stoomde ze de takjes op hete stenen als weldaad voor de spieren en als wichelroede om ondergronds water mee op te sporen. Als dat nog niet genoeg magie rondom één struik is: moderne heksen zien Witch Hazel als een middel om negativiteit op afstand te houden en een gebroken hart te verzachten.

Prijs: 19.99 (klik hier voor meer informatie)