Vanille CO2 Extract (12% Vanillin) (Food Grade) | | 7440828737772

Wat is Vanille CO2 Extract (12% Vanillin)?
Vanille CO2 Extract heeft het zachte, luxe aroma van vanille. Het ruikt niet naar vanille parfum maar naar verse vanillestokjes (vanillebonen), want daar is het van gemaakt. 
Met meer dan 250 smaak componenten is gefermenteerde vanilleboon één van de meest complexe smaken die er bestaan. Gefermenteerde vanillebonen hebben een hooiachtige, metaalactige, fenolische, zoete basisnoot. Wat? Ja super complex dus. 
Vanille CO2 heeft een prachtig gebalanceerde geur en smaak die te omschrijven is als zacht-kruidig, rijk, warm, zoet, rumachtig, harsachtig en houtachtig. 
Vanille CO2 is een heerlijk ingrediënt om te verwerken in je eigengemaakte verzorgingsproducten of baksels. 
Wist je dat deze Vanille CO2 extract verwerkt is in onze All Purpose Balm? 
Hoe wordt Vanille CO2 Extract gemaakt? 
Vanille CO2 Extract wordt verkregen door middel van CO2 extractie, waarbij er door middel van hoge druk aromatische stoffen vrijkomen uit de vanilleboon (Vanilla Planifolia). 
Waarom is Vanille zo kostbaar?
Bijna alle vanille die wordt geteeld over de wereld, wordt met de hand bestoven. Dit maakt het een zeer kostbaar en arbeidsintensief gewas.
Het duurt ongeveer 4 tot 5 jaar na het planten voordat Vanille zijn eerste bloemen geeft. Er zijn 600 met de hand bestoven bloemen nodig om slechts 1 kilo uitgeharde vanillestokjes te produceren. Deze worden vervolgens met de hand geplukt terwijl ze nog groen zijn en verkocht aan speciale verwerkingsbedrijven waar ze worden gesorteerd, geblancheerd, gestoomd en in de zon gedroogd. Vervolgens worden ze opnieuw gesorteerd, in de schaduw gedroogd en gefermenteerd terwijl ze voortdurend worden beoordeeld op aroma en individueel worden gecontroleerd op kwaliteit.
Geen wonder dat vanille zo'n kostbaar goed is!
Wat is er zo bijzonder aan?
Officieel bestaat er geen Vanille Essentiële Olie, omdat vanillebonen tijdens het traditionele stoomdestillatie proces geen aromatische oliën vrijgeven. Dankzij CO2 extractie blijven ook de aromatische stofjes in de olie behouden (vanillin), waardoor dit CO2 Extract het heerlijke aroma van vanille bij zich draagt.
Warm, rond en zacht aroma
De warme, uitnodigende geur van Vanille brengt je weer thuis bij jezelf. Het aroma kalmeert, neemt spanning weg en geeft je een gevoel van geborgenheid.
Vanille CO2 Extract heeft een prachtig aroma dat goed te combineren is met frisse, scherpe geuren, die er meteen zacht en vriendelijk van worden. Denk bijvoorbeeld eens aan een combinatie met Pepermunt, Ylang Ylang of Sandelhout en ontdek hoe deze geuren transformeren door Vanille CO2 Extract toe te voegen.
Hoe gebruik je het?

Verwerk in Parfum, Massageolie of DIY creaties
Vanille CO2 is heerlijk om te verwerken in parfums op oliebasis, massageoliën of andere verzorgingsproducten..
Gebruik Vanille CO2 Extract verdund met een basisolie of verwerkt in een verzorgingsproduct. Laat hierbij niet meer dan 3% van het eindproduct bestaan uit Vanille CO2. Zorg dat je de Vanille CO2 niet verwarmd en toevoegt aan de afkoelfase (onder de 40 graden) van je recept. 
Verwerk in Toetjes, Cake, Ijs, en Taart
Onze Vanille CO2 Extract (12% Vanillin) is van food grade kwaliteit en kan dus ook worden gegeten! Je hebt maar een druppeltje nodig voor een intense smaakbeleving. Doe bijvoorbeeld een paar druppels in je eigengemaakte cake en geniet van de overweldigende luxe smaak van Vanille. 
Kan ik Vanille CO2 in de diffuser gebruiken?
Het antwoord hierop is Nee. Niet alleen is het zonde om de Vanille te verdampen, daarnaast zal de stroperige substantie niet goed worden verdeeld in je diffuser.
Ik krijg het niet uit het flesje?
Afhankelijk van de kamertemperatuur, kan het nodig zijn het flesje even in een laagje warm water te zetten (1 à 2 cm), zodat het extract vloeibaar wordt en de druppels er makkelijker uitkomen. Bij koude temperaturen is dit vaak wel nodig. 

Prijs: 21.99 (klik hier voor meer informatie)