Tijm Etherische Olie 10 ml | Natural Heroes | 8720813774333

Wat is Tijm Essentiële Olie?
Tijm Essentiële Olie is heilzaam bij vermoeide spieren, ontspant de geest en reinigt de lucht. Het heerlijk kruidige aroma helpt je om weer vrij te ademen en helder na te denken.
De essentiële olie van Tijm wordt gewonnen door middel van stoomdestillatie van tijmblaadjes (thymus vulgaris). De olie is doorzichtig van kleur en de geur is verwarmend, kruidig, bloemig en zacht peperig.
Voordelen
Verzorgt de spieren
Of je nou de hele dag achter een bureau zit of dagelijks in de sportschool te vinden bent, je spieren hebben altijd wel wat extra verzorging nodig. Tijm Essentiële Olie is verwarmend en stimuleert de bloedsomloop, waardoor je spieren verzachten en ontspannen. Verwerk Tijm Essentiële Olie altijd in een basisolie voordat je het op je huid aanbrengt.
Vrij ademen
De geur van Tijm verzacht de luchtwegen en kan je helpen om weer vrijer te ademen. Verdamp de olie in een diffuser en haal opgelucht adem of verwerk de olie in een zalf die je aanbrengt op je borst. Als je partner veel snurkt kan het verdampen van Tijm Essentiële Olie dit helpen te verminderen.
Ontspant de geest
Tijm heeft een aardende, geruststellende geur die je opvrolijkt en kalmeert. Heerlijk om te verdampen na een lange dag of voor een extra boost wanneer de dag wel érg lang lijkt te duren. De kalmerende werking van het aroma helpt je om weer helder na te denken en zet je creatieve brein in werking.
Bij een vette huid
Tijm Essentiële Olie is een prachtig ingrediënt in reinigingsproducten voor de vette huid of de huid die snel last heeft van puistjes. De olie heeft een zuiverende werking die de talgproductie van de huid weer in de balans kan brengen.
Let op: gebruik essentiële oliën nooit onverdund op de huid en vermeng deze altijd met een draagolie. Aanbevolen maximale dosering: 1-2%.
Reinigt de lucht
De lucht in huis is niet altijd zo schoon als je zou willen, maar met behulp van een aroma diffuser kun je luchtkwaliteit behoorlijk verbeteren. De zuiverende eigenschappen van Tijm Essentiële Olie zijn onmisbaar wanneer je de lucht in huis fris en schoon wilt houden.
Hoe gebruik je het?
Verwerk Tijm Essentiële Olie in DIY verzorgingsproducten of verdamp 3 druppels in de aroma diffuser voor een heerlijk frisse geur in huis.
Essentiële olie blend bij snurken
Doe 4 druppels Lavendel Essentiële Olie, 2 druppels Anijs Essentiële Olie, 2 druppels Tijm Essentiële Olie en 1 druppel Kruidnagel Essentiële Olie in je aroma diffuser voor het slapen gaan. Deze blend kan ervoor zorgen dat je vrijer ademt en maakt de kans op snurken kleiner.
Diffuser mix om de luchtwegen te verzachten
Doe 3 druppels Tijm Essentiële Olie, 3 druppels Eucalyputus Essentiële Olie en 2 druppels Oranjebloesem Essentiële Olie in de aroma diffuser en ervaar hoe je weer opgelucht adem kunt halen.
Blend voor een frisse lucht in huis
Doe 2 druppels Patchouli Essentiële Olie, 1 druppel Oregano Essentiële Olie, 1 druppel Tijm Essentiële Olie en 1 druppel Basilicum Essentiële Olie in de aroma diffuser. Zet de diffuser aan en ervaar hoe de lucht in huis weer fris en schoon aanvoelt.
Wat is er zo bijzonder aan?
Tijm wordt al eeuwenlang gebruikt als heilzaam middel in allerlei culturen. De Oude Egyptenaren gebruikten Tijm bij het balsemen van overledenen en de Romeinen voegden Tijm toe aan het badwater om soldaten extra kracht en moed te geven. Tijm speelde ook een belangrijke rol in de Middeleeuwen, als remedie tegen de pest.

Prijs: 8.99 (klik hier voor meer informatie)