Solubol (Plantaardige Emulgator) 100 ml | Natural Heroes | 7440828735730

Wat is Solubol (Plantaardige Emulgator)?
Solubol is een plantaardige emulgator die essentiële oliën beter helpt te mengen met water. Onmisbaar bij het maken van DIY verzorgingsproducten op waterbasis, zoals een bodyspray, toner voor je gezicht of body lotion.
Solubol is een doorzichtige, geurloze vloeistof die wordt gemaakt van plantaardige glycerine, water, sojalecithine, kokosextract, vitamine C, citroenzuur, vitamine E en rozemarijnextract.
Voordelen
Mengt essentiële oliën met water
Essentiële oliën zijn goed op te lossen in een basisolie, maar niet in water. Als je olie met water wilt mengen heb je daarom altijd een emulgator nodig, zoals Solubol. Op die manier blijven je essentiële oliën niet bovenop je kamerspray of toner drijven.
Natuurlijk
Veel emulgators zijn synthetisch, maar Solubol bestaat volledig uit natuurlijke ingrediënten. Bovendien bevat deze emulgator geen alcohol of andere conserveringsmiddelen, behalve antioxidanten om het middel te beschermen tegen vrije radicalen.
Hoe gebruik je het?
Wanneer je Solubol gebruikt, gebruik je er altijd vier keer zoveel druppels van als van de essentiële olie die je wilt oplossen. Dus gebruik je 4 druppels Citroen Essentiële Olie, dan meng je die met 16 druppels Solubol en voeg je water toe.
Let op: Solubol is een O/W emulgator. Het lost druppeltjes olie op in water. Dit kan tot een maximum van 2%. Dit betekent dat je bij 2% essentiële olie 8% Solubol moet toevoegen, hier kun je dan 90% water aan toevoegen.
Het is het makkelijkst om de essentiële olie van te voren met Solubol te combineren in een druppelflesje, zodat je de twee niet iedere keer opnieuw hoeft te mengen. Is het mengsel te dik voor de druppelaar? Voeg dan een beetje hydrosol toe, zoals Witch Hazel of Kamille Water.
Waarom is het gebruik van Solubol belangrijk?
Als je essentiële oliën niet goed mengen met andere ingrediënten, zoals water, dan blijven ze onverdund. De meeste essentiële oliën kun je niet onverdund gebruiken en meng je daarom altijd met een basisolie. In situaties dat je geen basisolie wilt gebruiken en je essentiële oliën wél wilt mengen met water of andere vloeibare ingrediënten, is Solubol een ideale oplossing.

Prijs: 32.99 (klik hier voor meer informatie)