Sojawas 250 gram | Natural Heroes | 8720813776672

Wat is Sojawas?
Sojawas wordt gemaakt van sojabonen, een gewas dat iedere keer weer opnieuw gezaaid en geoogst kan worden. Paraffine daarentegen wordt gemaakt van petroleum, een fossiele brandstof die een keer opraakt. Ook tijdens het branden is soja een milieuvriendelijkere keus, omdat het geen gifstoffen in de lucht verspreidt. Daarnaast is sojawas een fantastisch vegan alternatief voor bijenwas. Sojawas wordt gebruikt om kaarsen te maken en is een natuurlijk en gezond alternatief voor paraffine. Daarnaast kun je het ook gebruiken in DIY cosmetica.
Voordelen kaarsen
Schone kaarsen
Herken je dat? Je brandt een kaarsje en er blijft een zwarte plek achter op je kandelaar of het plafond. Met sojawas is dat verleden tijd! Soja laat geen zwarte plekken of donkere walm achter.
Geen gifstoffen
Sterker nog, sojawas is een prachtig alternatief op paraffine, een was die minstens elf(!) verschillende gifstoffen achterlaat na het branden.
Soja wordt minder heet
Sojawas heeft een lager smeltpunt dan paraffine, waardoor de kans op verbranding kleiner is als je de hete was op je huid krijgt.
Ruikt beter
Wanneer je sojawas met je favoriete essentiële oliën combineert tot een kaars, geniet je veel meer van de geur dan met paraffine. Dat komt omdat sojawas bij een lagere temperatuur smelt en de essentiële oliën dus niet al verbranden voordat je ze ruikt. Daarnaast smelt sojawas langzamer, waardoor de geur van essentiële oliën langzaam verspreid wordt en je bovendien twee keer zolang doet met je kaars!
Makkelijk schoon te maken
Is je kaars op maar is er een restje soja overgebleven? Geen probleem! Schraap het los en gebruik het voor een nieuw kaars, of was het makkelijk weg met wat warm water en zeep.

Sojawas voor de huid
Sojawas is geschikt voor gebruik in cosmetica, zoals DIY voeten- of hielenzalf of een intensieve hand- of lippenbalsem. Het smeltpunt van Sojawas ligt tussen de 58 en 70 graden. Het is daarmee een wat hardere was. Voor gezichtscosmetica is sojawas minder geschikt gezien het de neiging heeft op de huid te blijven liggen. Onze recepten voor op de huid zijn vaak gebaseerd op Bijenwas of Myrica Fruit Was, Berry Was of Candelilla Was of een combinatie daarvan.

Hoe gebruik je het?
Sojawas gebruik je om kaarsen te maken. Om een kaars van 100 ml te maken, kun je 100 gram sojawas smelten en hier 5 tot 10 gram essentiële olie aan toevoegen naar keuze voor een lekker geurtje. Hiervoor kun je deze glazen potjes en deze lonten gebruiken.
Wat er zo bijzonder aan sojawas?
Je kunt bijna alle essentiële oliën mengen met sojawas om een kaars te maken. Vervang in het recept hierboven de kruiden eens door een paar druppels Morning Sunshine Blend voor een heerlijke ochtend of Lavendel Essentiële Olie voor een diepe slaap (wel voor het slapengaan de kaars uitblazen)!

Prijs: 6.99 (klik hier voor meer informatie)