Rozenbottelolie (Biologisch & Koudgeperst) | Natural Heroes | 7440828687619

Rozenbottel olie staat ook bekend onder de Engelse naam rosehip olie en wordt veel gebruikt om de sterke anti-huidverouderende eigenschappen. Met name het hoge gehalte aan vitamine A en ontstekingsremmende vetzuren helpen de huid te ondersteunen en de huidstructuur te verbeteren en fijne lijntjes vervagen. Ook littekens en striae kunnen worden voorkomen en verholpen door regelmatig Rozenbottel Olie te smeren.
De sterke antioxiderende werking van deze vetzuren helpen mee om de beschadigde huid te herstellen en deze te volop te hydrateren. Rozenbottel Olie is dus een prima olie om de droge huid op een natuurlijke manier te behandelen. De olie is een geweldige moisturizer en voelt het heerlijk aan op je huid!
Naast alle voedende eigenschappen is Rozenbottel Olie een ontzettend fijn product omdat het zich uitzonderlijk goed laat mengen met essentiële oliën en draag oliën.  
Hoe wordt Rozenbottel Olie gemaakt?
Rozenbottels zijn de vruchten van een rozenstruik en bevatten tientallen kleine wit-gele Rozenbottel olie zaadjes, waaruit een prachtige oranjekleurige olie wordt verkregen. Al kan die oranje kleur afhankelijk van de persing iets geliger zijn. De olie heeft een heerlijk aardse en warme geur. De geraffineerde versie is heeft een lichtere kleur en is compleet geurloos. De olie is koudgeperst wat betekent dat er geen hoge temperaturen worden gebruikt tijdens de persing. Op deze manier blijven alle kostbare eigenschappen van de zaden intact. 
Zo gebruik je het? 
Breng Rozenbottel Olie aan op een gereinigde huid, zodat de olie goed kan intrekken. Je kunt een klein beetje van de olie aanbrengen onder make-up of je gebruikelijke dagcrème, of in plaats van een dagcrème. Ook geschikt voor onder je ogen en natuurlijk de rest van je lichaam. Ook heerlijk als ingrediënt in een DIY body butter! Meng de olie eventueel met wat essentiële olie naar keuze voor een lekker geurtje.

Prijs: 11.99 (klik hier voor meer informatie)