Rode Wijnazijn (Ongefilterd) | | 7440828718740

Wat is Rode Wijnazijn?
Rode wijnazijn gebruik je niet alleen voor de lekkerste dressings, dit magische goedje gebruik je ook als toner op je gezicht of om lekker mee in bad te gaan.
Rode wijnazijn wordt gemaakt door het fermenteren van wijn. Vervolgens wordt het gezeefd en blijft het, net als wijn, een tijdje rijpen voordat het in een flesje gaat.
Voordelen
Rode wijnazijn is een veelgebruikt ingrediënt in dressings, stoofpotjes en ovengerechten. Niet zo gek, want deze heerlijke smaakmaker is laag in calorieën en vetarm, waardoor je hem ook kunt gebruiken als je op dieet bent.Bovendien bevat rode wijnazijn vitamine C en verschillende mineralen zoals ijzer, calcium en magnesium. Doordat het een gefermenteerd product is bevat het ook de nodige probiotica, wat de spijsvertering kan bevorderen en daardoor de bloedsuikerspiegel kan helpen te balanceren.
Waar kun je rode wijnazijn voor gebruiken?
In de keuken
Gebruik als ingrediënt in een heerlijke dressing over een groene salade met aardappel, of gebruik als marinade voor vlees of je favoriete vleesvervanger.
Maak een winters soepje of geroosterde groenten (wat dacht je van zoete aardappel, wortel en rode bietjes?) helemaal af met rode wijnazijn als garnering.
Is je appelazijn op maar heb je het nodig voor een recept? Dan is rode wijnazijn de perfecte vervanger. Gebruik wel ietsje meer dan in het recept staat: 1 eetlepel appelazijn staat gelijk aan 1 eetlepel + 1 theelepel rode wijnazijn.
Op je huid
Meng 1 theelepel rode wijnazijn met 1 theelepel water en gebruik als natuurlijke toner voor je gezicht. Rode wijnazijn bevat veel antioxidanten en kan helpen het verouderingsproces van de huid te vertragen.

Wist je dit al over Rode Wijnazijn?
Het verhaal gaat dat rode wijnazijn eeuwen geleden werd ontdekt toen iemand een vat wijn té lang had laten liggen. De wijn ging fermenteren en vormde een wel héél zuur goedje. Wat denk jij, is dit hoe rode wijnazijn is ontstaan? Hoe dan ook, wij zijn blij dat het is ontdekt!

Prijs: 4.99 (klik hier voor meer informatie)