Plant Als Medicijn Default Title | Terra | 9789089898142

Over dit boek
Het boek ‘Plant als medicijn’, geschreven door Leoniek Bontje, laat zien hoe makkelijk het is om je eigen natuurlijke apotheek samen te stellen met planten. Van zenuwstelsel tot spijsvertering, kruidengeneeskundige Leoniek vertelt je welke heilzame kruiden en planten je het beste kunt gebruiken.
Meer over dit boek
Van duizendblad tot smeerwortel en van knoflook tot kastanjes, dit boek beschrijft van ruim 100 planten de manier waarop je ze kunt gebruiken. Zo leer je hoe je een wondspray maakt van duizendblad en een infusie van kamille. Moeilijk? Welnee, in dit boek legt schrijfster Leoniek je het helder en eenvoudig uit. Zo schrijft Nele Odeur in het voorwoord over Leoniek:
“Ze geeft je een boeiende inkijk in de bijzondere wisselwerking tussen plant en mens. Ze maakt verborgen wijsheid toegankelijk en leert je om oeroude kennis over medicinale planten in de moderne praktijk te brengen.”
Het boek reikt basisrecepten aan voor het maken van thee, tincturen, infusies, oliën, zalfjes en decocties, zodat je direct aan de slag kunt. Bovendien is het boek rijk aan heldere kleurenfoto’s, zodat je ieder kruid direct kunt herkennen in je tuin of het bos.
Na het lezen van dit boek stel jij je eigen natuurlijke apotheek samen, zodat je voor ieder kwaaltje een heilzaam middel in huis hebt. Daarna gebruik je dit boek als een naslagwerk, dat je er iedere keer weer bij pakt om dingen in na te lezen of op te zoeken.
Wanneer gebruik je dit boek?
Dit boek is ideaal als je meer wilt leren over de kruiden en planten in je tuin en de natuur. Het boek gaat in op de werkzame stoffen van ieder kruid en vertelt je hoe je het kruid het beste gebruikt.
Als je klaar bent om jouw eigen natuurlijke apotheek samen te stellen, dan is dit het boek voor jou.
Wat is er zo bijzonder aan?
De hoofdstukken zijn opgedeeld in lichaamssystemen. Zo zie je snel welke kruiden het meest geschikt zijn voor bijvoorbeeld het zenuwstelsel of de spijsvertering. De prachtige vormgeving en heldere foto’s maken het boek helemaal af.

Prijs: 24.99 (klik hier voor meer informatie)