Paarse Maïs Poeder – Biologisch 500 gram | Natural Heroes | 8720813778003

Wat is Paarse Maïs Poeder?
Paarse Maïs is een bijzondere maïsvariant die alleen in Peru kan groeien. Als poeder is het een krachtig antioxidant en een kleurrijk ingrediënt in verzorgingsproducten.
Biologische Paarse Maïs Poeder (maíz morado) is van nature glutenvrij en non-GMO. Het groeit van nature in het Andesgebied en was een belangrijk voedingsmiddel voor de oorspronkelijke bewoners van Zuid-Amerika, zoals de Inca’s en de Azteken.
Voordelen
Natuurlijke kleurstof
Paarse Maïs bevat, net als blauwe bessen en rode kool, veel anthocyaninen, het antioxidant dat Paarse Maïs zijn prachtige kleur geeft. Een lepel Paarse Maïs Poeder geeft je body scrub en bruisballen een magisch tintje.

Krachtige anti-ager
Paarse Maïs Poeder is rijk aan de antioxidanten, zoals flavonoïden (onder andere anthocyanine), polyfenolen (onder andere ferulinezuur en reservatrol) en carotenoïden (zoals bètacaroteen, luteïne, zeaxanthine).
Hoe gebruik je het?

Voor je huid
Verwerk Paarse Maïs Poeder in DIY verzorgingsproducten als vervanger voor mäismeel of maïsbloem (het is geen vervanger voor maïszetmeel of maizena), of om je producten een vrolijk kleurtje te geven.
Wat is er zo bijzonder aan?
Paarse Maïs kan alleen in de Andes groeien, zodra je het in een ander gebied zaait, verliest het zijn paarse kleur. Dat komt doordat de Maïs zijn paarse kleur te danken heeft aan de weerbarstige omstandigheden van de Andes op zo’n drie tot vijf kilometer hoogte. Om te overleven heeft de maïs een sterk immuunsysteem nodig, waardoor het grote hoeveelheden antioxidanten produceert. Zodra de maïs in een rustiger gebied wordt geplaatst is de productie van antioxidanten geen prioriteit meer en verliest het zijn kleur. Het mooie is dat wanneer je Paarse Maïs Poeder gebruikt in je verzorgingsproducten, jij ook profiteert van de bergen antioxidanten die de maïs heeft geproduceerd. Zo wordt ook jouw lichaam beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Prijs: 12.99 (klik hier voor meer informatie)