Natuurlijke Emulgator (Vegetal / Montanov 68) 50 gram | Natural Heroes | 8720813779208

Wat is Vegetal / Montanov 68?
Vegetal/Montanov 68 is een plantaardige emulgator die ervoor zorgt dat jouw zelfgemaakte gezichtsproducten prachtige mengsels worden. Een emulgator helpt ingrediënten op waterbasis met ingrediënten op oliebasis te mengen, zodat je een prachtige egale crème of lotion krijgt die uitstekend wordt opgenomen door de huid.
Hoe wordt Vegetal / Montanov 68 gemaakt?
Vegetal/ Montanov 68 bestaat uit een combinatie tussen glucose (Cetearyl Glucoside) en vetalcohol (Cetearyl Alcohol). De vetalcoholen uit deze Vegetal zijn afkomstig uit palmolie, kokosolie en raapzaadolie. Door middel van een proces genaamd “glycosylering” worden de suikerketens van de glucose verbonden aan de vetalcoholen. Daarna wordt het gefilterd en geperst tot pellets.
Niet hetzelfde als alcohol.
Ook al zit er “alcohol” in de term vetalcohol, ze zijn absoluut niet met elkaar te vergelijken. Vetalcohol lijkt op geen enkele manier op de alcohol die je kent als een irriterende uitdrogende stof. Vetalcoholen zijn vette, wasachtige stoffen die voorkomen in planten. Ze beschermen de plant tegen uitdroging en invloeden van buitenaf. Ook voor de huid zijn ze verzachtend, beschermend en hydraterend.
Voordelen
Hydrateert beschermt en verzacht de huid
Vegetal/ Montanov 68 is een niet ionische emulgator met een lamellaire structuur dat lijkt op de lamellaire structuur van onze eigen huid.
Wat is een lamellaire structuur? Simpel gezegd betekent dit dat onze huid een slim systeem heeft bedacht om water en olie naast elkaar te laten bestaan. De huid heeft namelijk vet nodig om vocht vast te houden.
De balans van de huid raakt verstoord als er vochtverlies optreed door een gebrek aan huidvet. Om deze balans te herstellen heb je een crème nodig die naast olie ook water bevat. Vegetal/ Montanov 68 zorgt ervoor dat oliedruppeltjes via een lamellaire structuur worden verdeeld over de huid zodat het vocht en vetgehalte van de huid weer hersteld.
Meer voordelen van Vegetal/Montanov 68.

PEG vrije emulgator

Rijk huidgevoel

Langdurige hydratatie (tot 5 uur na het aanbrengen)

Effectief bij vochtverlies

Emulgeert alle soorten plantaardige en synthetische oliën, waxen en boters.

Geschikt voor een brede pH range

Hoe gebruik je Vegetal/Montanov 68?
Je voegt Vegetal/Montanov 68 toe aan de oliefase van je formule. Afhankelijk van de dikte van de crème of lotion die je wilt maken voeg je 3% tot 8% Vegetal toe aan je recept. Als je een beginner bent raden we je aan om te beginnen met een verhouding van 25% olie, 6% Vegetal/Montanov en de rest water.
Vegetal/Montanov 68 werkt goed samen met oliën, maar ook met boters en wassen. De emulgator voeg je toe aan je oliemengsel en moet worden verhit tot 70-75 graden voordat deze wordt vermengd met de waterfase, die ook op 70-75 graden moet zijn.
Om Vegetal/ Montanov 68 goed in je producten te verwerken is het slim om ook een stabilisator aan je waterfase toe te voegen, zoals 0,2% xanthaangom.

Prijs: 10.99 (klik hier voor meer informatie)