Munt Etherische Olie 10 ml | Natural Heroes | 8720813775682

Wat is Munt Etherische Olie?
Bij munt denk je misschien wel aan kauwgom, of een lekkere verse muntthee. Dit kruidenplantje heeft niet alleen een verfrissende kracht, maar zorgt ook voor een opkikker van lichaam en geest. Het maakt je scherper en geeft je een energieboost!
Mentha Spicata, ook wel Groene Munt genoemd, heeft kleine roze bloemetjes en heeft een typische 'menthol'-geur wat vaak als zeer prettig wordt ervaren. Het plantje wordt inclusief de bloeiende toppen gebruikt om olie te produceren door middel van stoomdistillatie. Deze olie heeft een lichtgele tot lichtgroene kleur.
Voordelen
Vitaliteit
Ben je vermoeid of heb je even een opkikker nodig? De Munt Etherische Olie geeft je met zijn krachten een energieboost en zorgt ervoor dat je er weer even tegenaan kunt. Het roept een positieve stemming op.
Verzorgend
Naast de verkwikkende werking, heeft de Munt Etherische Olie ook een helende werking. Het kalmeert de huid bijvoorbeeld en verzacht bij jeuk. Het is een milde olie, dus speciaal geschikt voor mensen met een gevoelige huid.
Huidverzorging
Heb je een onrustige huid of plekjes waar je de kriebels van krijgt, dan is Munt Etherische Olie de redder in nood. De olie heeft naast zijn verzorgende werking, namelijk ook kalmerende krachten.
Verdun maximaal 1% met een draagolie (zoals olijfolie of shea butter). Smeer hiermee de plek in die je wilt verzorgen en laat de olie zijn werk doen.
Verdampen
Heb je behoefte aan een opkikker of verlichting bij het ademen? Dan is Munt Etherische Olie uiterst geschikt om te gebruiken in je diffuser of bijvoorbeeld een warm stoombad.
Diffuser: Plaats 2 á 3 druppel Munt Etherische Olie in het waterreservoir van de diffuser en laat deze de verfrissende dampen verspreiden.
Stoombad: Voeg ongeveer 5 druppels olie toe aan je warme stoombad en geniet van de zuiverende werking van de Munt Etherische Olie.
Wat is er uniek aan de Munt Etherische Olie?
Door middel van stoomdistillatie wordt er olie van het hele muntplantje geproduceerd, dus ook de kleine roze bloemetjes worden hiervoor gebruikt. De Munt Etherische Olie is vegan en vindt zijn oorsprong in het Middellandse Zeegebied, maar is nu op vele plekken in de wereld te vinden. De frisse, typische 'menthol'-geur heeft een positieve werking op je stemming en heeft ook een zuiverende werking op lichaam en geest.

Prijs: 8.99 (klik hier voor meer informatie)