Microlife Bloeddrukmeter – BP A200 AFIB PC | 4719003313012

Microlife Bloeddrukmeter – BP A200 AFIB PC
Deze Microlife BP A200 AFIB hoort bij de topmodellen van Microlife bloeddrukmeters. De meter detecteert atrium fibrillatie. De BP A200 AFIB beschikt over 200 geheugenplaatsen en is eenvoudig aan te sluiten op de PC door middel van de meegeleverde USB kabel.
Met detectie van boezemfibrilleren (AFIB)
Boezemfibrilleren is een vaak voorkomende hartritmestoornis en een van de voornaamste oorzaken van ernstige beroerte. De Microlife A200 AFIB kan dit detecteren en zal u waarschuwen door het symbool ‘AFIB’ op het beeldscherm weer te geven. Indien u dit symbool ziet, is het verstandig om contact op te nemen met uw arts.
Berekening van gemiddelden (MAM)
Om u van een betrouwbaar meetresultaat te verzekeren kunt u een gemiddelde laten berekenen van 3 metingen. Deze metingen worden automatisch na elkaar verricht. Er zit standaard 15 seconden tussen elke meting. MAM staat hier voor Measurement Average Mode.
Opslaan van bloeddrukmetingen
De bloeddrukmeter kan 200 metingen onthouden. Deze worden automatisch met datum en tijd opgeslagen.
Berekening van gemiddelden
U kunt een gemiddelde van 3 metingen laten berekenen, om u van een betrouwbaar meetresultaat te verzekeren. Deze metingen worden automatisch na elkaar verricht. Er zit standaard 15 seconden tussen elke meting.
Inclusief software
De BP A200 AFIB wordt geleverd met Engelstalige Microlife Bloeddruk Analyse software. Hiermee kunt u alle opgeslagen bloeddrukwaarden op uw computer zetten en overzichten uitprinten. De software werkt alleen op Windows.
Zelf bloeddruk meten met de Microlife BP A200 AFIB bloeddrukmeter
Zelf uw bloeddruk meten is erg gemakkelijk met de Microlife BP A200 AFIB bloeddrukmeter. Eerst kiest u of u een enkele meting of een 3/MAM-meetmethode wilt uitvoeren, door het schakelaar aan de zijkant om te zetten:
Enkele meting
Plaats de manchet op uw ontblote bovenarm.
Druk op de startknop. De manchet wordt automatisch opgepompt.
Lees uw bloeddrukwaarden en hartslag af.
3/MAM-methode (Measurement Average Mode)
Als u extra zekerheid wilt over de juistheid van de meting of als u een onregelmatige bloeddruk heeft, gebruikt u de 3/MAM-methode. Hierbij wordt uw bloeddruk 3 keer gemeten, met tussenpozen van 15 seconden. Daarna wordt het gemiddelde van deze metingen weergegeven en opgeslagen. Dit verkleint de kans op onjuiste gegevens.
Plaats de manchet op uw ontblote bovenarm.
Druk op de startknop. De manchet wordt automatisch opgepompt. Zodra de bloeddrukwaarden gemeten zijn, loopt de manchet langzaam leeg. De waarden worden weergegeven met een 1.
Bij de 2e meting wordt de manchet weer automatisch opgepompt. Na de meting loopt de manchet langzaam leeg. De gemeten waarden worden met een 2 weergegeven.
Bij de laatste meting wordt de manchet voor de 3e keer automatisch opgepompt. Na het meten loopt de manchet plots leeg. Dit is een teken dat de 3/MAM-methode gereed is. De resultaten worden weergegeven met een 3.
Het gemiddelde van de bloeddrukwaarden en de hartslag wordt weergegeven en automatisch opgeslagen.
Als een meting te sterk afwijkt van de andere metingen, wordt automatisch een 4e meting gedaan.
Hoe vaak uw bloeddruk meten?
Als uw arts u geadviseerd heeft uw bloeddruk bij te houden, is het belangrijk om 3 keer per dag uw bloeddruk te meten. Dit doet u omdat uw bloeddruk dynamisch en dus niet altijd hetzelfde is.
De eerste meting doet u direct na het wakker worden. Verder meet u nog 1 keer ‘s middags en ‘s avonds. Als u gezond bent, is een jaarlijkse meting voldoende.
Waarom eigenlijk uw bloeddruk meten?
U merkt het niet snel als uw bloeddruk hoger of lager is dan gewoonlijk. Een te hoge of lage bloeddruk kan ernstige gevolgen voor uw gezondheid hebben. Mogelijke klachten ontstaan vaak pas later. Daarom is het belangrijk om regelmatig uw bloeddruk te meten.
En waarom zelf uw bloeddruk meten?
Zelf uw bloeddruk meten heeft meerdere voordelen ten opzichte van een meting bij de dokter:
Eigen omgeving
Zelf uw tijdstip en regelmaat bepalen
Inhoud: Microlife Bloeddrukmeter – BP A200 AFIB PC
KLik hier voor de nederlandse gebruiksaanwijzing.
Ean: 4719003313012

(gratis bezorgd vanaf 50 euro)
Prijs: 89.95  (klik hier voor meer informatie)