Melkopschuimer / mini-mixer (Elektrisch) Crème | Cosy & Trendy | 7440828750757

Een melkopschuimer voor DIY recepten?
Een melkopschuimer is niet alleen makkelijk voor je heerlijke latte macchiato's, ook kun je er emulsies mee maken. Tot hoeveelheden van 100 gram kun je met deze mixer prachtige emulsies maken. Een emulsie is een mengsel van olie en water. Bevat jouw DIY recept alleen olie of boter? Dan is deze mixer iets minder geschikt.
Hoe maak je een emulsie met deze melkopschuimer?

Om olie en water met elkaar te kunnen vermengen heb je een emulgator nodig zoals Olivem 1000 of Vegetal.

Om ervoor te zorgen dat olie en water goed mengen met behulp van een emulgator dien je beide componenten te verwarmen tot 70 graden.

Als de oliefase en de waterfase beide 70 graden hebben bereikt, giet je de oliefase bij de waterfase al roerende met een lepel.

Zodra de twee fases met elkaar vermengd zijn kun je het verder roeren met deze melkopschuimer. Op deze manier zullen de oliedruppels gelijkmatig verspreiden over het water en zorgen voor een zijdezachte goed gemengde emulsie.

Kan ik ook Fluffy Shea Boter maken met deze mixer?
Nee, helaas is deze mini-mixer daar niet geschikt voor. Hiervoor gebruik je een handmixer uit je keukenkastje. Op het moment verkopen we deze (nog) niet in onze webshop. Maar als je houdt van koken en bakken, dan heb je deze vast al liggen toch?
Zijn batterijen inbegrepen?
Nee, deze moet je zelf aanschaffen.
Hoe maak ik de mixer schoon?
Je kunt de mixer in heet water afspoelen. Doe dit zo snel mogelijk na gebruik zodat er geen harde stukjes tussen de mixer gaan zitten.

Prijs: 8.09 (klik hier voor meer informatie)