Make Up Pads (Biologisch Katoen & Bamboe) Set van 5 | Tabitha Eve | 5060674950013

Wat zijn Make Up Pads?

Ben jij op een zero waste missie en wil je minder afval produceren tijdens jouw self-care routine? Dan mogen deze fluweelzachte Make Up Pads niet in je badkamer ontbreken. Deze herbruikbare wattenschijfjes zijn gemaakt van biologisch katoen en bamboe en zijn uitwasbaar, waardoor je ze steeds weer opnieuw kunt gebruiken.
Afmetingen: 7,5 cm in diameter
Voordelen
Fluweelzacht
Deze Make Up Pads van biologisch katoen en bamboe zijn super zacht voor de huid en daarom ideaal voor gebruik rondom de gevoelige huid van de ogen. Bamboe heeft van nature anti-bacteriële eigenschappen, wat bijdraagt aan een goede, natuurlijke reiniging van je huid.
Herbruikbaar
Spoel de Make Up Pads na gebruik uit met koud water en eventueel wat natuurlijke zeep. Voeg ze daarna toe aan je dagelijkse was (30 graden) en laat ze drogen op een droogrek.
Duurzaam
Deze watjes zijn een duurzaam alternatief op wegwerp watjes. Niet alleen omdat je met herbruikbare watjes minder afval produceert, maar ook omdat katoen enorm veel water nodig heeft om te groeien. Zo kost het ongeveer 5000 liter water om 500 wegwerp watjes te produceren. Niet zo’n gek idee dus, om watjes te kopen waar je jarenlang plezier van hebt!
Natuurlijk afbreekbaar
Heb je de Pads volledig versleten en zijn ze écht op het einde van hun levensduur? Dan knip je ze in reepjes en doe je ze op de composthoop, de doekjes zijn namelijk volledig natuurlijk afbreekbaar.
Hoe gebruik je ze?

Maak je Make Up Pad nat, wring uit en doe je make-up remover of toner erop, gebruik vervolgens zoals je een wegwerp watje zou gebruiken.
Na gebruik spoel je de Pad uit met koud water en eventueel een natuurlijke zeep. Daarna was je ze in de wasmachine op 30 graden met een natuurlijk wasmiddel. De watjes kunnen niet in de droger.
Tip: gebruik een waszakje om de Make Up Pads bij elkaar te houden in de wasmachine.
Wat is er zo bijzonder aan deze Make Up Pads?
Deze prachtige herbruikbare watjes worden handgemaakt in Wales door het bedrijf Tabitha Eve. Dit bedrijf gelooft dat het verkleinen van je ecologische voetafdruk niet betekent dat je hoeft in te leveren op luxe. En dat maken deze fluweelzachte Make Up Pads wel duidelijk. Je gebruikt ze keer op keer opnieuw en aan het eind van hun levensduur zijn ze natuurlijk afbreekbaar.

Prijs: 7.99 (klik hier voor meer informatie)