Magnesium Hydroxide (Food Grade) 100 gram | Natural Heroes | 7440828736768

Wat is Magnesium Hydroxide?
Magnesium Hydroxide is een veelzijdig product dat op vele manieren toepasbaar is in DIY verzorgingsproducten, zo maskeert het geurtjes en geeft het je een egale teint!
Voordelen
Beschermt de droge huid
Magnesium Hydroxide beschermt de huid tegen vrije radicalen en speelt een belangrijke rol in de celvernieuwing. Als je een gevoelige, droge huid hebt, kan een huidverzorgingsproduct met Magnesium Hydroxide als ingrediënt de huid helpen verzachten en beschermen.
Zuurtegraad in balans
Met een pH van 10,3 is Magnesium Hydroxide een basisch product, die een DIY verzorgingsproduct met veel zure ingrediënten in balans kan brengen. Magnesium Hydroxide brengt de zuurtegraad omhoog, wat je product geschikter maakt voor mensen met een gevoelige huid die snel geïrriteerd raakt.
Houdt je producten droog
Magnesium Hydroxide moleculen absorberen watermoleculen, in andere woorden: de moleculen absorberen vocht. Door Magnesium Hydroxide in DIY poederproducten te verwerken, zoals poeder deodorant, foundation of oogschaduw, voorkom je dat je product gaat klonteren. Je product behoudt zijn fijne structuur waardoor het makkelijk en gaal op de huid is aan te brengen.
Maakt egaal
Magnesium Hydroxide maakt producten minder transparant en geeft ze dekkende eigenschappen. Met name producten die bedoeld zijn om de huid te egaliseren en huidimperfecties te maskeren, bevatten daarom vaak Magnesium Hydroxide. Denk aan foundation, concealer of oogschaduw. Het mooie is dat Magnesium Hydroxide je product minder doorzichtig maakt, maar niet dikker: de textuur van je product blijft min of meer hetzelfde en je product voelt niet zwaar aan op de huid.
Camoufleert geurtjes
Magnesium Hydroxide neutraliseert lichaamsgeuren en in combinatie met ingrediënten zoals Arrowroot Poeder, Shea Butter en Kokosolie kan Magnesium Hydroxide ervoor zorgen dat je lang fris blijft ruiken zonder de huid te irriteren.
Hoe gebruik je het?
Verwerk Magnesium Hydroxide in huidverzoringsproducten zoals DIY deodorant, dagcrème of body lotion. Het is niet aan te raden Magnesium Hydroxide onverdund op de huid te gebruiken.
Wat is er zo bijzonder aan?
Magnesium Hydroxide is een volkomen natuurlijk product met veel voordelige eigenschappen. In eerste instantie werd het veel gebruikt in de cosmetica industrie vanwege zijn vocht absorberende eigenschappen, maar er worden steeds meer voordelen ontdekt van magnesium hydroxide. Je komt het daarom steeds vaker tegen als ingrediënt in natuurlijke verzorgingsproducten, zoals deodorant of dagcrème.

Prijs: 5.99 (klik hier voor meer informatie)