Laurierbes Olie (Koudgeperst) 100 ml | Natural Heroes | 7440828696659

Laurierbesolie is een heerlijke, natuurlijke olie. Deze koudgeperste olie wordt gewonnen uit de bessen en zaden van de Laurus Nobilis struik. De struik staat bekend om zijn huidverzorgende eigenschappen.
Laurierbesolie is een vrij dikke olie en heeft een sterke, kruidige geur. Het voedt de huid en is heel geschikt voor de droge en rijpe huid, maar ook voor de huid met puistjes.

Wat is Laurierbesolie?
Laurierbesolie wordt gewonnen uit de bessen en zaden van de Laurus Nobilis struik. Deze worden schoongemaakt en koud gemalen of geperst. Tijdens het persen wordt de natuurlijke Laurierbesolie uit de bessen gedrukt. De rijpe, zwarte bessen bestaan voor bijna 30% uit olie. Uit de bessen komt een groene, dikke olie, de Laurierbesolie. In Laurierbesolie zit chlorofyl, dit is een fotosynthetisch pigment, wat verantwoordelijk is voor de groene kleur. Laurierbesolie is een vrij dikke olie en heeft een sterke geur. De struik staat bekend om zijn huidverzorgende eigenschappen.

Bij koude temperaturen kan Laurierbesolie nog stroperiger worden en zelfs stollen. Je kunt de Laurierbesolie dan een beetje verwarmen zodat het weer vloeibaar wordt. Let op: verwarm niet boven de 30 °C, de actieve stoffen kunnen dan hun werkzaamheid verliezen.

Laurierbesolie hoort bij de niet-drogende oliën. Dit betekent dat de olie minder snel in de huid trekt en een vettig laagje op de huid kan achterlaten. Je hebt aan een paar druppels al voldoende, de olie is dus heel zuinig in gebruik.

Hoe gebruik je Laurierbesolie?

Puur op de huid
Laurierbesolie kun je puur op de huid gebruiken, maar ook heel goed mengen met andere basisoliën. Wrijf een paar druppeltjes warm in je hand en breng aan op je huid. Laurierbesolie is een reinigende en beschermde olie en zacht voor de huid. Het is daarom heel geschikt voor de droge en rijpe huid.

Massageolie
Laurierbesolie is heel fijn te gebruiken als massageolie, bij warmte wordt de olie vloeibaarder en trekt het heerlijk in de huid. Je kunt Laurierbesolie ook mengen met een basisolie zoals amandelolie. Warm het mengsel in je handpalm op en masseer de olie in de huid.
Laurierbesolie stimuleert de doorbloeding en kan spierpijn verzachten. Gebruik het als massageolie, bijvoorbeeld na je intensieve workout.

DIY zepen
Laurierbesolie is het belangrijkste ingrediënt in Aleppo zeep, een hele zachte, maar ook reinigende zeep. Het is natuurlijk ook heel goed te gebruiken in jouw zelfgemaakte zeep.
Je hebt wel wat geduld nodig, zeep met Laurierbesolie heeft een lange tijd nodig om te rijpen (6 maanden).

DIY-verzorgingsproducten
Laurierbesolie kan heel goed worden toegevoegd aan jouw DIY verzorgingsproducten voor huid en haar!

Wat is er zo bijzonder aan Laurierbesolie?
Vroeger was de Laurier het symbool voor de overwinning. Helden kregen vroeger een Laurierkrans om. Een krans gemaakt van de bladeren van de Laurier. Het woord Laureaat (wat bekroonde betekent) komt hier vandaan!

Prijs: 15.99 (klik hier voor meer informatie)