Kokum Boter 100 gram | Natural Heroes | 8721122400739

Wat is Kokum Boter?
Kokum boter is net als cacaoboter een van de hardste plantaardige boters die er bestaat. Het heeft een harde brokkelige structuur op kamertemperatuur, maar smelt op de huid. Kokum boter is een niet-drogende olie. Niet-drogende oliën absorberen langzaam en laten een laagje achter op de huid. Ondanks dat Kokum Boter niet snel intrekt, voelt het niet vettig aan. Het laagje dat achterblijft, beschermt de huid tegen uitdroging en vochtverlies. Dit maakt de Kokum Boter uitermate geschikt voor de droge en rijpe huid.
Hoe wordt Kokum Boter gemaakt?
De kokum boom, ook wel de Garcinia Indica genoemd, is een 12 tot 20 meter lange boom die zijn oorsprong vind in India. De vruchten van de kokum boom lijken op appels en de binnenkant op een mandarijntje, maar dan roder gekleurd. De kokum vrucht word ook wel de Indische mangosteen genoemd. De zaden van de vrucht bevatten 50% boter en worden in de zon gedroogd, gemalen en gekookt in water. Het vet dat boven komt drijven wordt vervolgens afgeschept, gefilterd en gereinigd en verwerkt tot kokum boter.
Hoe gebruik je Kokum Boter?
Kokum Boter is hard en brokkelig op kamertemperatuur. Het is een beetje te vergelijken met Cacaoboter, maar voelt een stuk droger aan op de huid en is bijna geurloos. Altijd al op zoek naar een boter die niet vet aanvoelt op de huid? Kokum Boter is je nieuwe vriend! Het is een bijzondere boter die niet te vergelijken is met een andere boter. Het smelt zodra het in aanraking komt met de huid maar voelt niet vet aan. Daarna blijft het als een soort filmlaagje op de huid liggen. Dit maakt het een perfect ingrediënt voor in een lippenbalsem, gezichtsbalsem of een massagebar. Kokum Boter zorgt ervoor dat je huidje beschermt is tegen invloeden van buitenaf.
Verwerk de Kokum Boter in jouw favoriete diy creatie. Vaak is 5% tot 10% in je recept voldoende. Heb je geen zin om iets te maken, en wil je het toch zo puur mogelijk gebruiken? Vermeng de Kokum Boter dan met een wat zachtere boter zoals Shea Nilotica of een draagolie naar keuze om deze smeerbaarder te maken. Kokumboter smelt bij 40°C. Verwarm deze samen met je andere favoriete boters en oliën, koel het terug en klopt het op tot een fluffy bodybutter.
Mengtip: Vermeng Kokum Boter met Mangoboter en Baobab Olie en maak een rijke bodybutter voor een droge huid. Of vermeng het met Bijenwas, Shea Nilotica en Jojoba olie en maak een balm voor het gezicht. De variaties zijn eindeloos!

Prijs: 12.99 (klik hier voor meer informatie)