Jojoba Scrub (Zaadjes) Default Title | Natural Heroes | 7440828693627

Wat is Jojoba Scrub?
Deze jojoba zaden komen van de Jojobastruik en zijn perfect om te gebruiken als milde gezichts- of lichaamsscrub. De Jojoba is een groenblijvende struik die heel langzaam groeit, en wel 100 tot 200 jaar kan worden. Het hele jaar door functioneert de Jojobastruik als voedselvoorziening voor veel dieren, de bladeren worden onder andere door herten en vogels gegeten. Uit de zaadjes wordt normaal gesproken de welbekende Jojoba Olie geperst. Maar de zaadjes zelf zijn ook heel bruikbaar als milde scrub. De lichte vezelstructuur haalt dode huidcellen en onzuiverheden van de huid. Meng met water of olie en ervaar een fluweelzacht huidje!
Hoe gebruik je Jojoba Scrub?
Verwerk de jojobazaadjes in een zelfgemaakte scrub op basis van olien en boters en geniet van een fluweelzacht huidje! Verzorg je huid daarna met een fijne, voedende olie of smeer je lekker in met Shea Butter.
Moet ik een conserveermiddel toevoegen? Normaal gesproken hoeft dit niet bij producten zonder water. Maar een scrub gebruik je meestal onder de douche. Ben jij dit van plan? Voeg dan 1% conserveermiddel toe aan je formule. Je zult namelijk hoogstwaarschijnlijk met natte handen in de pot gaan. Het water dat in de pot terecht komt kan zorgen voor bacteriegroei. Door er een klein percentage conserveermiddel aan toe te voegen voorkom je dit en kun je lang genieten van je DIY scrub.
Wat is er zo bijzonder aan Jojoba Scrub?
De indianen waren al lang bekend met de veelzijdigheid van de Jojoba struik en gebruikten het toen al onder andere voor hun huidverzorging.

Prijs: 8.99 (klik hier voor meer informatie)