Isopropylalcohol (99,5%) | | 7440828744787

Wat is Isopropylalcohol (99,5%)?
Isopropylalcohol is een ontsmettingsmiddel dat je kunt gebruiken om je eigen schoonmaakmiddelen te maken. Daarnaast is het een ideaal oplosmiddel voor ingrediënten als essentiële oliën, voor je DIY verzorgingsproducten.
Deze Isopropylalcohol heeft een alcoholpercentage van 99,5%.
Voordelen
Ontsmettend
Isopropylalcohol is een sterk ontsmettingsmiddel dat bacteriën en schimmels doodt. De alcohol lost vetten en koolhydraten op en verbreekt de structuur van eiwitten en nucleïnezuren. Bacteriën en schimmels bestaan voor een groot deel uit vetten, koolhydraten, eiwitten en nucleïnezuren en worden dus opgebroken wanneer ze in contact komen met alcohol. Virussen zijn vaak afhankelijk van een levende bacterie, waardoor ook virussen kunnen verdwijnen bij het doden van bacteriën.
Geen wonder dus dat Isopropylalcohol een belangrijk ingrediënt is in schoonmaakmiddelen, maar bijvoorbeeld ook in brillenglazenreiniger, nagellak remover en handontsmettingsmiddel.
Natuurlijk doodt alcohol ook gezonde bacteriën en schimmels, waardoor het niet aan te raden is om het te gebruiken als huidreiniger. Als het in kleine hoeveelheden voorkomt in verzorgingsproducten, omdat het bijvoorbeeld is gebruikt is oplosmiddel, kan dat geen kwaad en hoef je je geen zorgen te maken.
Inzetbaar als oplosmiddel
Isopropylalcohol kan worden gebruikt als oplosmiddel voor bepaalde ingrediënten. Essentiële oliën bijvoorbeeld zijn niet in water oplosbaar, maar wel in alcohol. Ook veel plantenextracten worden als alcoholaftreksels toegevoegd aan verzorgingsproducten (in de vorm van een tinctuur).
Hoe gebruik je het?
Gebruik Isopropylalcohol als ingrediënt in schoonmaakmiddelen of in kleine hoeveelheden in verzorgingsproducten. Laat in verzorgingsproducten niet meer dan 2% van het totaal aan ingrediënten bestaan uit Isopropylalcohol. Daarnaast kun je het gebruiken om je eigen handontsmettingsmiddel, nagellak remover of andere reiniger te maken. Verdun het ook voor deze producten altijd met minimaal 25% water.
Het is niet mogelijk om Isopropylalcohol als ingrediënt in combinatie met Xanthaan Gom te gebruiken.
Let op: Isopropylalcohol, inclusief de damp die er vanaf komt, is licht ontvlambaar. Gebruik dus nooit een hittebron wanneer je met dit product aan het werk bent en werk altijd in een goed geventileerde ruimte. Het is aan te raden om beschermende handschoenen en oogbescherming te dragen. Bij inname, contact met de ogen of langdurige blootstelling een dokter raadplegen.
Wat is er zo bijzonder aan?
Isopropylalcohol vervliegt snel, wat het een ideaal ingrediënt maakt voor parfums. De alcohol lost geurstoffen zoals essentiële oliën op zodat je verschillende geuren met elkaar kunt mengen, maar zodra je de parfum op je huid verstuift, vervliegt de alcohol. Perfect, want anders zou je allemaal natte plekken op je huid en kleding hebben na het gebruik van parfum.

Prijs: 4.99 (klik hier voor meer informatie)