Hyaluronzuur 5 gram (1,0 – 1,5 MDa) | Natural Heroes | 7440828750795

Wat is Hyaluronzuur?
Hyaluronzuur is wat ze in de chemie noemen, een polysacharide. De meest bekende polysacharide die we kennen in voeding is Zetmeel. Een polysacharide zijn meerdere monosacharides bij elkaar. Een voorbeeld van een monosacharide is bijvoorbeeld glucose of sucrose. De monosachariden van Hyaluronzuur zijn D-glucuronzuur en D-N-acetylglucosaminezuur.
Hyaluronzuur komt van nature voor in ons lichaam, waarvan maar liefst 50% te vinden is in onze huid. Daar is het verantwoordelijk voor hydratatie en het soepel houden van de huid.
Traditioneel werd Hyaluronzuur verkregen uit de kammen van hanen. Gelukkig heeft de biotechnologie ervoor gezorgd dat we dit niet meer nodig hebben. Onze plantaardige Hyaluronzuur wordt dan ook verkregen uit bacterieculturen in een lab. Een stuk efficiënter en diervriendelijker.
Hyaluronzuur vs Natriumhyaluronaat
Hyaluronzuur bestaat uit twee componenten: hyaluronzuur en natriumhyaluronaat. Het component Hyaluronzuur is slecht oplosbaar in water. Dit type hyaluronzuur vind je vaak in fillers. Het tweede component: Natriumhyaluronaat, is een zout dat is onttrokken uit de Hyaluronzuur. Dit zout is wél oplosbaar in water en veel makkelijker te verwerken in cosmetica. In de meeste commerciële hyaluronserums die je op de markt kunt vinden zit Natriumhyaluronaat. Ook onze Hyaluronzuur bestaat hieruit.

Wat zijn de voordelen van Hyaluronzuur?

Geschikt voor alle huidtypen
Hyaluronzuur is zeer mild en geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de gevoeligste huid.
Hydrateert
Hyaluronzuur is een vochtaantrekkende stof. Het trekt vocht uit zijn omgeving aan en houdt dit vast waardoor het de huid beschermt tegen vochtverlies. Een onmisbaar ingrediënt voor iedere huid!
Maakt de huid glad en zacht
Het werkt kalmerend bij een ruwe en schrale huid en helpt roodheid te verminderen.
Helpt bij onzuiverheden
Hyaluronzuur reguleert de talgproductie van de huid. Hiermee worden verstoppingen en onzuiverheden voorkomen.
Krachtig pro-age ingrediënt
Hyaluronzuur is in staat vocht aan te trekken van binnen en buiten de huid en helpt droogtelijntjes te verminderen. Je huid zal er voller en jonger uit gaan zien.

Hoe bewaar je Hyaluronzuur
Bewaar hyaluronzuur op een koele en droge plek uit de zon en de warmte.
Hoe gebruik je Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is wateroplosbaar en dient te worden toegevoegd aan de waterfase van jouw recept. Verwarm het niet, want Hyaluronzuur is daar gevoelig voor. Voeg het toe tijdens de afkoelfase of verwerk het in een waterhoudend serum die niet verwarmd hoeft te worden. De aanbevolen dosering is 0,1 tot 0,5%. Emulsies en serums met Hyaluronzuur hebben 24 uur nodig om te stabiliseren.

Prijs: 14.99 (klik hier voor meer informatie)