Hibiscus (Gedroogd) – Biologisch | | 7440828724703

Wat is Hibiscus (Gedroogd)?
De Hibiscus ken je vast wel, het is een prachtige bloem die je vaak tegenkomt in tuinen. In de mooiste kleuren. Maar wist je dat deze bloem met haar sierlijke verschijning niet alleen mensen met haar schoonheid verblindt, maar ook bijzondere krachten heeft?
De Hibiscus is een tropische plant die haar oorsprong vindt in Azië. De bloemen van deze plant hebben soms een diameter van wel 9 centimeter. De bloemen worden ook wel gedroogd en de blaadjes gebruikt voor verschillende doeleinden. Hibiscus heeft een hoog vitamine C gehalte en zit boordevol caroteen. De zaden bevatten daarnaast ook veel onverzadigde vetzuren.
Voordelen
Trek een lekkere kop thee van een lepel gedroogde hibiscus en je profiteert van talloze voordelen! Zo is hibiscusthee gunstig voor de bloeddruk, kan het een hongergevoel verminderen doordat het de bloedsuikerspiegel normaal houdt, draagt het bij aan een gezonde lever en kun je het kruid inzetten bij ongemakken rondom de menstruatie. Hibiscus stikt bovendien van de vitamine C en caroteen, dus ook daar krijg je met een kopje hibiscusthee een flinke portie van binnen! En, het is nog heerlijk ook!
Wist je dat hibiscus ook enorm goed is voor je haar? In de Ayurveda, een eeuwenoude Indiase leef- en geneeswijze, is hibiscus één van de meest gebruikte planten om het haar gezond te houden en haaruitval te verminderen.
Hoe gebruik je het?
Verwerk (een aftreksel van) de gedroogde blaadjes in DIY verzorgingsproducten, of maak er een lekker theetje van.
Maak hibiscusthee
Breng twee liter water met een handje gedroogde hibiscus aan de kook, draai daarna het vuur uit en doe het deksel op de pan. Eventueel kun je er nu verse kruiden zoals basilicum, munt of citroengras aan toe voegen. Laat 20 minuten trekken. Schenk door een zeefje in je mok. Drink warm of koud met ijsklontjes en geniet! Bewaar de thee tot 48 uur in de koelkast, warm eventueel voor gebruik nog een keer opnieuw op. Lekker met honing en limoensap.
Wat is er bijzonder aan Hibiscus (Gedroogd)?
Wist je dat als je een thee trekt van hibiscus, je een prachtig roze drankje krijgt? Versierd met ijsklontjes, een blaadje munt en een schijfje limoen heb je een fantastische zomerse mocktail!
Let op: het inwendig gebruik van Hibiscus wordt afgeraden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Het kan namelijk mogelijk het gehalte van testosteron en oestrogeen verhogen.

Prijs: 18.99 (klik hier voor meer informatie)