Gele Klei Poeder 500 gram | Natural Heroes | 8720813776986

Wat is Gele Klei Poeder?
Heb je last van een doffe huid en kan je gezicht wel wat glans gebruiken? Gele Klei voedt de huid met tientallen mineralen, reinigt de huid tot diep in de poriën en laat je huid weer stralen!
Gele Klei is rijk aan mineralen, vrij van aluminium en geschikt voor alle huidtypen. Een masker van Gele Klei verwijdert dode huidcellen, verstevigt de huid en geeft je een gladde, stralende huid. Gebruik Gele Klei in jouw zelfgemaakte gezichtsmaskers, zeep, haarpakkingen, shampoo en scrubs!
Voordelen
Reinigend
Gele Klei onttrekt onzuiverheden aan de huid en heeft een licht exfoliërende werking. Zo voorkom je dat dode huidcellen zich ophopen in de poriën met puistjes en mee-eters als gevolgd.
Voedend
Gele Klei barst van de mineralen, enzymen en sporenelementen waaronder calcium, fosfor, kalium, mangaan, zink, chloor, kobalt, magnesiumoxide, ijzeroxide, natrium en zwavel. Deze voedende stoffen kunnen via de klei meteen in de huid worden opgenomen. Daarnaast bevordert Gele Klei de bloedcirculatie in de huid, waardoor toxines makkelijker worden afgevoerd en je je natuurlijke glow weer terugkrijgt.
Geschikt voor alle huidtypen
Gele Klei is milder dan bijvoorbeeld groene klei en daardoor geschikt voor alle huidtypen, ook voor de droge en gevoelige huid! Test voor gebruik wel altijd eerst op een klein stukje huid of de klei niet irriteert. Heb je last van huidproblemen? Overleg dan eerst met je behandelaar of Gele Klei ook geschikt is voor jouw huid.
Hoe gebruik je het?
Gezichtsmasker
Meng 2 eetlepels Gele Klei Poeder met een beetje water, laat enkele minuten staan en roer met een houten of glazen spatel tot je een glad mengsel krijgt. Breng het mengsel aan op het gezicht en laat 7 tot 15 minuten intrekken. Doe eventueel wat plasticfolie over de klei op je gezicht om te voorkomen dat de klei uitdroogt, of smeer een extra dikke laag op je huid (1/2 tot 1 centimeter dik). Haal de klei daarna van je gezicht met een spatel en verwijder restjes in ronddraaiende bewegingen met water. Zo geef je je huid meteen een lichte scrub. Smeer je huid daarna in met een crème of olie.
Zwachtel
Meng 2 eetlepels Gele Klei Poeder met een beetje water, laat enkele minuten staan en roer met een houten of glazen spatel tot je een glad mengsel krijgt. Neem een warme, vochtige linnen doek of zwachtel en smeer de pasta in het midden. Sla de doek om de te reinigende plek en laat zitten tot het onprettig wordt, voorkom dat de klei uitdroogt. Sla bijvoorbeeld om de keel om deze tot rust te brengen, schoon te houden of te verzachten.
Wat is er zo bijzonder aan?
Klei is een honderd procent natuurlijk product van de aarde en wordt al sinds het begin van de mensheid gebruikt. Zo gebruikte de Egyptenaren klei bij het mummificeren en kregen Russische soldaten klei mee naar het front om allerlei kwaaltjes mee te behandelen.
Gele Klei dankt zijn kleur aan ijzeroxide, een mineraal dat de huid reinigt en van zuurstof voorziet. Gele Klei heeft een mildere werking dan groene klei, die meer ijzeroxide bevat.

Prijs: 21.99 (klik hier voor meer informatie)