Gedemineraliseerd Water 1000 ml | Natural Heroes | 7440828679607

Wat is Gedemineraliseerd Water?
Gedemineraliseerd water (ook wel demiwater genoemd) is gefilterd leidingwater. Demiwater is vrij van de negatieve ionen van de zouten en mineralen die in water voorkomen. Zo houd je alleen de positieve ionen over, met schoon en helder water als resultaat.
Gedemineraliseerd water heeft een neutrale pH waarde en is vrij van elektrolyten. Dit maakt het een mooi ingrediënt voor DIY verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen op waterbasis.
Voordelen
Vrij van mineralen en elektrolyten
Leidingwater is niet gedemineraliseerd, waardoor de mineralen in het water effect kunnen hebben op andere ingrediënten in je DIY verzorgingsproduct of schoonmaakmiddel. Sterker nog, veel mineralen zijn elektrolyten die de werking van elektrolyt-gevoelige ingrediënten kunnen verstoren.
Zuiver
Gedemineraliseerd water wordt veel gebruikt in cosmetica en verzorgingsproducten. Doordat het water zo schoon is, voorkom je dat er onnodige bacteriën in je zelfgemaakte producten terecht komen. Die bacteriën wil je niet op je huid aanbrengen en zeker niet door je huis verspreiden wanneer je aan het schoonmaken bent.
Hoe gebruik je het?
In cosmetica en verzorgingsproducten
Veel verzorgingsproducten zijn op waterbasis, wat betekent dat ze vloeibaar zijn en water het hoofdingrediënt is. Denk aan toners, zeep en make-up removers. Ga je zelf één van deze producten maken, dan is het een goed idee om in plaats van leidingwater Gedemineraliseerd Water te gebruiken.

In schoonmaakmiddelen
Schoonmaakmiddelen hebben water vaak als hoofdingrediënt, om te voorkomen dat er bacteriën in je schoonmaakmiddelen groeien is het verstandig om Gedemineraliseerd Water te gebruiken.
DIY natuurlijke allesreiniger
Meng 500 ml Gedemineraliseerd Water met 3 el Castille Zeep, 10 druppels Tea Tree Olie en 10 druppels Lavendel Essentiële Olie. Giet in een lege fles met Verstuiverdop en schud goed.
Kun je het drinken?
Dat is niet aan te bevelen. Het water mag dan geen ongunstige mineralen meer bevatten, de gunstige mineralen zijn er óók uitgefilterd. Als je water wilt drinken, is het verstandiger om te kiezen voor mineraalwater.

Verschil tussen gedemineraliseerd en gedestilleerd water
Gedemineraliseerd water is niet hetzelfde als gedestilleerd water, wat nog puurder is. De hydrosols die wij verkopen zijn allemaal gedestilleerde waters.
Lees op deze pagina meer over het verschil tussen gedemineraliseerd water en gedestilleerd water!

Prijs: 2.99 (klik hier voor meer informatie)