DIY Vegan Lippenbalsem Default Title | Natural Heroes | 7440828753765

Maak met dit DIY Vegan Lippenbalsem pakket jouw eigen lippenbalsem, vrij van synthetische toevoegingen. Leuk en voordelig om te maken!

Over de ingrediënten

CandelillawasNet zoals bijenwas is deze vegan variant een natuurlijke verdikker in cosmetica. Omdat het smeltpunt hoog ligt, is het harder dan bijenwas en dus ideaal voor in een lippenbalsem in een hulsje. Daarnaast is deze vegan wax minder plakkerig en dus ideaal in combinatie met Castor olie en Shea Nilotica.Castor olieOnze Castor olie is voor 90% rijk aan Ricinolzuur. Dit is een unieke wonderolie die mede dankzij zijn verzachtende, smerende en ontstekingsremmende eigenschappen perfect past in een lippenbalsem. Castor olie is stroperig en blijft makkelijk plakken op de huid, maar verspreid niet snel. Het trekt langzaam in en geeft je lippen een gezonde glans. Shea NiloticaHet aroma van de Shea Nilotica is subtiel in vergelijking met zijn West-Afrikaanse tegenhanger. Het is hoog in antioxidanten en vitamine E en door het lage smeltpunt is het een romige toevoeging aan je lippenbalsem. De kaneelzuur in de Shea zorgt daarnaast ook voor een milde UV-bescherming. Ideaal voor de zomermaanden!
Tips!
Voeg voor een heerlijke geur en smaak wat essentiële olie toe zoals Pink Grapefruit, Munt, Mandarijn of een andere essentiële olie.
Wil je er zeker van zijn dat je lippenbalsem niet bederft, dan kun je optioneel ook 0.5% Vitamine E olie toevoegen.
Mocht je essentiële oliën willen toevoegen aan dit recept, houd je dan aan de maximale dosering van 0.5% en verlaag de draagolie in het recept met 0.5%.
Wat krijg je?

100 ml Castor olie
100 ml Shea Nilotica
50 gram Candelilla Was
2 kartonnen lippenstifthulsjes van 10 ml
2 tinnen blikjes van 15 ml

Wat heb je zelf nodig?

Smeltpannetje
Precisie weegschaal

Let op! Druk het lippenbalsem hoesje eerst helemaal naar beneden voor je deze gaat vullen.

FAQ

Mijn lippenbalsem is te hard!

Experimenteer met de hoeveelheden boter olie en wax. Hoe hoger het percentage van olie hoe vloeibaarder het eindproduct wordt. Ook zijn sommige boters harder dan andere boters en zorgen voor een harder resultaat. Cacaoboter is bijvoorbeeld een stuk harder dan Shea Boter.

Mijn lippenbalsem is te zacht!

Je kunt je recept aanpassen door meer wax of boter toe te voegen of een gedeelte te vermengen met een hardere boter.. In de zomer is dit een goed idee, als de lippenbalsem sneller smelt. Als je meer wax toevoegt wordt het eindproduct een stuk steviger maar iets minder voedend.

Mijn lippenbalsem is korrelig!

Sommige boters, zoals bijvoorbeeld Shea worden korrelig als het te snel en te heet wordt verwarmd of te snel wordt afgekoeld. Mocht je Shea gebruiken in je recept dan kun je deze op het laatst toevoegen en al roerend laten smelten met de rest van de ingrediënten. Giet vervolgens de emulsie als deze een beetje is afgekoeld (zodra je emulsie lichte strepen begint te vormen bij het roeren) in het blikje.

Mijn lippenbalsem heeft een deuk in de bovenkant!

Geen zorgen! Dit is normaal. Het ligt niet aan jou 🙂 De wax die in de lippenbalsem zit krimpt bij het afkoelen. Je kunt dit verhelpen door de bovenkant even te föhnen of door een beetje extra mengsel erop te gieten nadat je lippenbalsem is afgekoeld.

Prijs: 32.99 (klik hier voor meer informatie)