Cosgard (Geogard ® 221) 30 ml | Natural Heroes | 7440828744732

Wat is Cosgard (Geogard ® 221)?
Cosgard staat ook wel bekend als Geogard ® 221 en beschermt je zelfgemaakte cosmetica tegen een breed spectrum van gisten, schimmels en bacteriën.
Voordelen
Goedgekeurd conserveringsmiddel
Cosgard is één van de weinige conserveringsmiddelen goedgekeurd door Ecocert en wordt daarom wereldwijd gebruikt in biologische cosmetica en verzorgingsproducten. Cosgard is vrij van parabenen, formaldehyde en isothiazolone.
Bruikbaar op hogere temperaturen
Geadviseerd word om Cosgard toe te voegen in de afkoelfase van je formulering maar ook op hogere temperaturen (tot 45 graden Celsius) kan Cosgard worden toegevoegd.
Effectief op een brede zuurtegraad
Cosgard beschermd bij een pH waarde van 2 tot 8, hierdoor heb je veel vrijheid met de rest van je ingrediënten. Het conserveringsmiddel is echter minder betrouwbaar vanaf een PH van 7.
Beschermt tegen een breed scala aan indringers

Dit conserveringsmiddel beschermt tegen een breed scala aan gisten, schimmels en bacteriën, hierdoor hoef je niet ook nog andere conserveringsmiddelen aan je product toe te voegen. Alleen als je van plan bent een eindproduct te maken die voor 100% uit waterige ingredienten bestaat raden we je aan het te combineren met Leucidal SF Complete.
Hoe gebruik je het?
Gebruik Cosgard als conserveringsmiddel in je zelfgemaakte cosmetica. De aanbevolen dosering is 0,2% tot 1% van het totale gewicht van je eindproduct. Voeg Cosgard toe tijdens de afkoelfase.
Cosgard bestaat uit benzyl alcohol en dehydroacetic acid. Benzyl alcohol kan een allergische reactie teweeg brengen, dus test je eindproduct (niet het conserveringsmiddel zelf) altijd eerst op een klein stukje huid en wacht 24 tot 48 uur om te zien of er een allergische reactie optreedt.

Prijs: 10.99 (klik hier voor meer informatie)