Coco Glucoside 300 ml | Natural Heroes | 7440828766734

Wat is Coco-Glucoside?
Glucoside is een palmolie vrije plantaardige surfactant. Het wordt voornamelijk gebruikt om schuimvorming in haar- en huidproducten te verkrijgen. Het is een niet-iogene oppervlakte stof. Dat wil zeggen een reinigende stof die vuil los weekt en dit oplost in water. Het is gemaakt van kokosolie en glucose (maiszetmeel), is biologisch afbreekbaar en veilig voor het milieu. Coco-Glucoside produceert overvloedig schuim en is daarom een perfecte keuze als ingrediënt voor schuimende badproducten en douchegels. Het is bij kamertemperatuur een lichtgele tot gele stroperige stof.

Wat zijn de voordelen van Coco-Glucoside?
Mildreinigend
Coco-Glucoside is mild reinigend en daarom heel geschikt in producten voor dagelijks gebruik.
Geschikt voor de gevoelige huid
Coco-Glucoside is mild voor de huid en daarom geschikt voor de gevoelige huid en baby producten.
Hydraterend
Coco-Glucoside heeft goede hydraterende eigenschappen.
Schuimt goed
Coco-Glucoside creëert een rijk en dicht schuim en is daarom heel goed te gebruiken in verschillende schuimende DIY-producten

Hoe gebruik je Coco-Glucoside?
Je kunt Coco-Glucoside alleen gebruiken of samen met andere surfactants, als je bijvoorbeeld een sterker reinigingseffect wilt. Indien je het samenvoegt met andere surfactants kun je het direct mengen, verwarmen is niet nodig.
Voeg Coco-Glucoside toe aan de oliefase van je recept:

2-10% in een gezichtsreiniger

15-30% in een schuimende douchegel, badschuim of shampoo

Het pH bereik is 3-11 en kan daardoor in vrijwel ieder product gebruikt worden. Zorg dat de pH-waarde van je eindproduct op 5 -5.5 uitkomt. Stel eventueel bij met citroenzuur of baking soda.
Koel, droog, donker en in een goed gesloten verpakking bewaren.

Prijs: 12.99 (klik hier voor meer informatie)