Citroenzuur Monohydraat 1000 Gram | Natural Heroes | 7440828765799

Wat is Citroenzuur Monohydraat?
Citroenzuur Monohydraat heeft een iets grovere structuur en lijkt meer op kristalsuiker. Deze vorm van Citroenzuur bevat een minuscuul beetje water en heeft een zuiverheid van >98%. Ben je op zoek naar watervrije Citroenzuur? Bekijk dan onze Citroenzuur Anhydraat.
Citroenzuur (Citric Acid) is een organisch zuur dat van nature voorkomt in citrusvruchten zoals de sinaasappel, citroen, mandarijn en limoen. In citroenen en limoenen vormt Citroenzuur zo'n 8% van het geheel. Maar deze zuur zit ook in andere voedingsmiddelen zoals bessen en enkele groeten als sla en tomaat.

Hoe gebruik je Citroenzuur Monohydraat?
Als schoonmaakmiddel
Citroenzuur doodt bacteriën en schimmels waardoor het uitstekend werkt om van alles te reinigen en te desinfecteren. Het werkt ook effectief bij het verwijderen van zeepresten, harde watervlekken, kalkaanslag, kalk en roest.
Als conserveermiddel
Citroenzuur is een natuurlijk antioxidant die vaak te vinden is in zepen, conditioners, shampoo's en huid- en haar verzorgingsproducten. Vaak wordt dit gecombineerd met Kaliumsorbaat. Samen vormen ze een krachtig conserveermiddel.
Als pH regelaar

Citroenzuur wordt veel gebruikt om de pH (zuurtegraad) van een formulering aan te passen. De pH-schaal loopt van 0 tot 14. Een pH van lager dan 7 is zuur, een pH van 7 is neutraal en een pH hoger dan 7 is basisch/alkalisch. Door te zuurtegraad aan te passen kunnen ongewenste bacteriën in verschillende producten vermeden worden.
In een bruisbal

Gebruik Citroenzuur om een heerlijke bruisbal te maken! Klik hier voor het recept.

Wat is het verschil tussen Citroenzuur Monohydraat en Anhydraat?

Citroenzuur Monohydraat bevat water terwijl Citroenzuur Anhydraat minder dan 0,5% uit water bestaat.
Citroenzuur Anhydraat staat daarom ook wel bekend als de 'watervrije Citroenzuur'. Deze watervrije Citroenzuur heeft een zuiverheid van meer dan 99%.
Citroenzuur Monohydraat heeft een iets grovere structuur en lijkt meer op kristalsuiker. Deze vorm van Citroenzuur bevat een minuscuul beetje water en heeft een zuiverheid van >98%.
Citroenzuur Anhydraat is daarmee iets zuiverder dan Citroenzuur Monohydraat.
Voor informatie over Citroenzuur, bekijk hier onze infopagina.

Prijs: 9.99 (klik hier voor meer informatie)