Citroengras Etherische Olie 30ml | Natural Heroes | 8438471225615

Wat is Citroengras Essentiële Olie?
Citroengras Essentiële Olie heeft een scherpe, kruidige geur die zorgt voor een positieve stemming en mentale helderheid. Daarnaast heeft de olie zuiverende en huidverstevigende eigenschappen.
De essentiële olie van Citroengras (Cymbopogon Flexuosus) wordt stoomgedestilleerd van het gedroogde en gesneden gras. De olie is lichtgeel tot kleurloos en combineert goed met essentiële oliën als Basilicum, Cederhout en Lavendel.
Voordelen
Zuiverende werking
Citroengras Essentiële Olie heeft een verfrissend effect op de lucht en zorgt voor een heerlijk schone sfeer in huis. Verdamp de olie in je diffuser of verwerk een paar druppels in een DIY allesreiniger. Tip van de dag: meng 250 ml water met 1 theelepel Witch Hazel en 7 druppels Citroengras Essentiële Olie en geef je koelkast een stevige schoonmaakbeurt.
Mentale helderheid
De geur van Citroengras werkt aardend en kalmeert, waardoor mentale chaos tot rust komt en er weer ruimte ontstaat voor helderheid. Zeker als je je onrustig of overprikkeld voelt, kan het verdampen van Citroengras Essentiële Olie je weer bij jezelf brengen en helpen te concentreren op de taak waar je mee bezig bent. Combineer ook eens met Pepermunt Essentiële Olie en Rozemarijn Essentiële Olie.
Verstevigt de huid
Citroengras heeft een reinigende en verstevigende werking op de huid, waardoor het een prachtig ingrediënt is in DIY gezichtsreinigers of moisturizers. De olie geeft je een stralende huid die er mooi gevoed uitziet.
Voor stralende nagels
Citroengras Essentiële Olie kan de gezondheid van je nagels ondersteunen. Verdun een druppel Citroengras Essentiële Olie met een druppel Tea Tree Essentiële Olie in een basisolie zoals Jojoba Olie en wrijf je nagels ermee in.
Hoe gebruik je het?
Verdamp 3 druppels Citroengras Essentiële Olie in je aroma diffuser of verwerk de olie als ingrediënt in verzorgingsproducten. Alleen verdund met een basisolie op de huid gebruiken.
Let op: deze olie is fototoxisch en is daardoor niet geschikt om te gebruiken op lichaamsdelen die worden blootgesteld aan zonlicht.
Voor een frisse lucht in huis
Verdamp 3 druppels Mandarijn Essentiële Olie met 2 druppels Cederhout Essentiële Olie, 2 druppels Eucalyptus Essentiële Olie en 1 druppel Citroengras Essentiële Olie in je diffuser. Heerlijk voor tijdens of na het poetsen.
Wat is er zo bijzonder aan?
Citroengras wordt al eeuwenlang gebruikt als heilzaam kruid in de Indiase traditie van de Ayurveda en in de Thaise en Indische keuken. De olie wordt vaak toegevoegd aan parfum en zeep dankzij zijn zuiverende eigenschappen en verhelderende aroma.

Prijs: 20.99 (klik hier voor meer informatie)