Calendula (Gedroogd) 100 gram | Natural Heroes | 7440828748754

Wat is Gedroogde Calendula?
Deze Gedroogde Calendula zit vol heilzame stofjes voor de huid en kun je gebruiken als kleurstof voor je DIY verzorgingsproducten.
Calendula (Calendula Officinalis), ook wel goudsbloem genoemd, is een vrolijk bloemetje dat bekend staat om zijn knaloranje kleur. Calendula wordt veel gebruikt in de natuurgeneeskunde als heilzaam middel voor de huid.
Voordelen
Een vrolijk kleurtje
Calendulablaadjes hebben een prachtige oranje kleur die je kunt inzetten als kleurstof voor je DIY verzorgingsproducten. Laat de blaadjes weken in een olie en je zult zien dat de olie de vrolijke kleur van calendula aanneemt. Of voeg de blaadjes in zijn geheel toe aan een zeep blok of een body scrub voor een natuurlijke, vrolijke uitstraling van je product.
Reinigt de huid
Calendula heeft een reinigende werking op de huid, doordat het onzuiverheden uit het lymfesysteem zuivert. Verwerk de Calendula tot een olie of een gezichtsreiniger voor het beste effect, of maak een compres.
Herstelt de droge en schrale huid
Calendula heeft hydraterende en voedende eigenschappen waardoor de blaadjes heilzaam zijn voor de droge huid. Van Calendula wordt daarom vaak zalf gemaakt, speciaal om op schrale plekjes te smeren.
Inspireert en laat je stralen
Calendula bloemen zijn knaloranje en soms geel, waardoor je er meteen vrolijk van wordt. Energetisch gezien is dat dan ook precies wat deze blaadjes voor je doen: ze geven troost en laten je weer stralen.
Hoe gebruik je het?
Kleurstof
Gebruik de gedroogde blaadjes als kleurstof voor je DIY creatie of ter vervanging van het meer kostbare saffraan.
Maak een zalf
Calendulazalf is een veelzijdig product wat makkelijk te maken is. Gebruik het op schrale plekjes, of ter verzorging van de droge, gevoelige of rode huid.
Maak een compres tegen puistjes
Heb je veel last van puistjes? Maak dan een compres door 2 eetlepels Gedroogde Calendula 15 minuten (afgedekt) te laten trekken in een kop kokend water. Dip er een schone theedoek in en breng voorzichtig aan op je gezicht (laat indien nodig nog wat extra afkoelen, zodat het niet te heet is).
In bad
Doe een handvol van de Gedroogde Calendula in een theezakje en voeg toe aan een warm bad.
Wat is er zo bijzonder aan?
Calendula is rijk aan vitaminen en mineralen en bevat 16 verschillende soorten essentiële oliën. Met al deze heilzame stofjes helpt Calendula een droge en schrale huid te herstellen en een vette huid te zuiveren.

Prijs: 9.99 (klik hier voor meer informatie)