Cacay Olie (Ongeraffineerd & Koudgeperst) 30 ml | Natural Heroes | 8720813779369

Wat is Cacay Olie?
Cacay Olie is een verzorgende en beschermende superolie die je huid laat stralen en je haar laat glanzen. Deze heerlijke olie voelt licht aan, trekt snel in en is een luxe toevoeging aan jouw beautyroutine.
Cacay Olie wordt koudgeperst van orinoko noten (caryodendron orinocense), die groeien aan de Taccy Nut Tree die voorkomt in de Amazone, Zuid-Amerika. De noten zijn op veel lokale markten in Zuid-Amerika te koop en dragen bij aan de economie, waardoor de Taccy Nut Trees gelukkig maar weinig gekapt worden. Cacay Olie staat ook wel bekend als Kahai Olie en heeft een licht nootachtige geur.
Voordelen
Verzorgt en beschermt de huid
Cacay Olie is rijk aan vitamine E, een stofje dat belangrijk is voor de aanmaak van elastine in de huid. Elastine houdt de huid stevig en flexibel en vermindert de kans op vroegtijdige tekenen van huidveroudering. Bovendien is vitamine E een antioxidant, waardoor Cacay Olie de huid helpt te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
Hyrateert de huid
Cacay Olie is een half-drogende olie, wat betekent dat de olie snel diep in de huid trekt en zorgt voor een diepe, langdurige hydratatie van de huid. Daar gaat je huid pas echt van stralen!
Bevordert het zelfherstellend vermogen van de huid
Cacay Olie bevat tot wel drie keer zoveel Pro-Vitamine A als Rozenbottelolie. Pro-Vitamine A bevordert het zelfhelend vermogen van de huid en kan daardoor bijdragen aan littekenvermindering en het voorkomen van littekens veroorzaakt door puistjes.
Vermindert een vette huid
Als je snel last hebt van puistjes kan Cacay Olie uitkomst bieden. De olie bestaat voor zo’n 68% uit linolzuur, een omega-6 vetzuur dat de poriën niet verstopt, maar wel voedt. Doordat je de huid voorziet van een hydraterende, voedende olie zal de talgproductie van de huid verminderen en wordt je huid als vanzelf minder vet. Dag verstopte poriën en puistjes!
Verzorgt het haar en vermindert haaruitval
Het hoge gehalte aan linolzuur in Cacay Olie draagt ook bij aan gezond en stralend haar. Zeker droog en beschadigd haar kan weer helemaal opknappen door geregeld een masker van Cacay Olie aan te brengen. De olie kan bovendien haartuitval helpen te verminderen.
Hoe gebruik je het?
Cacay Olie is een fijne olie om te gebruiken als basisolie in combinatie met Essentiële Oliën. Verwerk de olie in een DIY verzorgingsproduct of breng direct aan op huid en haar. Bij koude temperaturen kan Cacay Olie gaan stollen of stroperig worden, maar dat is op te lossen door de olie weer op kamertemperatuur te brengen. Verwarm de olie nooit boven de 30 graden Celsius, want dan gaan de heilzame stofjes in de olie snel verloren.
Haarmasker van Cacay Olie

Masseer de olie in handdoekdroog haar, van de hoofdhuid en de haarwortels tot in de puntjes. Wikkel een handdoek om je haar en laat minstens een uur intrekken, het liefst langer. Bij erg droog haar zou je de olie zelfs een hele nacht kunnen laten zitten. Was je haar daarna op de manier zoals je dat altijd zou doen, bij voorkeur met een natuurlijke shampoo.
Wat is er zo bijzonder aan?
Cacay Olie kun is een echte olieheld en doet zeker niet onder aan oliën zoals Arganolie, Rozenbottelolie en Temanu Olie. Sterker nog, Cacay Olie bevat zo’n 50% meer vitamine E dan Arganolie en tot wel drie keer zoveel vitamine A als Rozenbottelolie.

Prijs: 5.99 (klik hier voor meer informatie)