Berry Was 50 gram | Natural Heroes | 7440828760749

Wat is Berry Was?
Deze zeer lichtgele tot witte was met een milde geur word ook wel Chinese, Japanse of sumac was genoemd en komt van de vruchten van de Chinese of Japanse lakboom. China verwerkt zo'n 150 miljoen ton aan lakboom vruchten per jaar. De was wordt verkregen door het sap van de vruchten te koken zodat de was vanzelf boven komt drijven. De was wordt daarna gefilterd en verder verwerkt tot pallets.
Wat maakt Berry Was zo bijzonder?
Officieel is Berry Was, kijkend naar de chemische structuur, geen was. Dit omdat het triglyceriden zoals palmitinezuur (80%), stearinezuur (8%) en oleïnezuur (4%) bevat. Met een laag smeltpunt van tussen de 48 ℃ en 54 ℃ is het een zachte was, 20% van de was smelt zelfs onder de 30 graden. Dit maakt het een bijzonder zachte was met een rijk maar poederig huidgevoel. Als co-emulgator (een emulgator die naast een andere emulgator wordt gebruikt), zorgt Berry Was ervoor dat boters en oliën in een recept uitstekend met elkaar vermengen. Daarnaast geeft het jouw creaties een zachte fluffy structuur waar je blij van wordt.
Hoe gebruik je Berry Was?
Vermeng de Berry Was samen met de oliën en boters in je recept en verwarm deze tot 55 graden. Voor het mooiste resultaat combineer je Berry Was met een andere was zoals Myrica Fruit Was of Candelillawas. Maak er bijvoorbeeld een lekkere balsem mee, voor op je lichaam, gezicht of je lippen. De variaties zijn eindeloos!
Let op: Berry Was is niet geschikt voor het maken van kaarsen.

Prijs: 14.99 (klik hier voor meer informatie)