Berk Etherische Olie 10 ml | Natural Heroes | 7440828723706

Wat is Berk Essentiële Olie?
Het ruikt misschien een beetje naar de apotheek, maar de mentholachtige geur van Berk Essentiële Olie is je redder in nood bij vermoeide spieren en gewrichten. Inhaleer de geur na een intensieve work-out om je doorbloeding te bevorderen en je spieren te helpen herstellen.
De essentiële olie van Betula Pendula (de officiële naam van de zilverberk) heeft een lichtgele kleur en wordt gewonnen door het destilleren van de schors van de berk.
Wat zijn de voordelen van berk?
Spieren & gewrichten
Berk heeft een verjongende werking, de essentiële olie bevordert de bloedsomloop en verzacht vermoeide spieren en gewrichten. Een fantastische olie om in huis te hebben bij een actieve levensstijl of als ouderdomskwaaltjes om de hoek komen kijken.
Helderheid
De koele frisse geur van de berk maakt de verwarde en vermoeide mind wakker. Ideaal dus om op je bureau te hebben staan tijdens een drukke week, of wanneer je wel wat extra helderheid kunt gebruiken! De verfrissende geur helpt ook zware wolken van verdriet, lamlendigheid en angst te breken, zodat de zon weer langzaam door kan komen.
Zelfhelend vermogen & huidverzorging
Wanneer je de reinigende, opwekkende geur van berk inademt maak je niet alleen de mind wakker, maar ook het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het lichaam komt in actie om ongewenste stoffen te zuiveren. Berk wordt daarom ook al eeuwenlang gebruikt voor het versterken van de huid. Zo worden in de Scandinavische traditie berkentwijgjes samengebonden om de huid mee af te kloppen in de sauna.
Hoe gebruik je het?
Voorkom zweetluchtjes
Doe een paar druppeltjes van de olie op een watje en bewaar deze in je sporttas. Zo voorkom je dat je tas binnen de kortste keren een walm van zweetlucht met zich meebrengt!
Ontspannend bad
Laat je bad vollopen met warm water, meng 1 eetlepel Jojoba Olie met 2 druppels Berk Essentiële Olie en voeg toe. Geniet!
In de diffuser
Voeg 1 druppel toe aan je aroma diffuser om zware emoties te verlichten en helderheid te vinden in de chaos.
Wist je dit al over Berk Essentiële Olie?
Berk wordt al sinds jaar en dag gebruikt als heilzaam middel.
Behalve essentiële olie wordt er ook siroop getapt van de berk, te vergelijken met hele sterke ahornsiroop, maar dan sterker!
Let op: berk essentiële olie moet altijd verdund worden met een basisolie. Niet bedoeld om in te nemen, te gebruiken op open wonden of in de ogen. Overleg voor gebruik altijd met uw dokter, zeker in geval van zwangerschap, het geven van borstvoeding of gebruik van medicatie. Buiten bereik van kinderen houden.

Prijs: 9.99 (klik hier voor meer informatie)